Karlsson: ”Den största matchen i min karriär”

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: Minas Panagiotakis / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

NEW YORK. Han hyllade vännerna som vann VM-guld med en ström av grattis-sms i söndags.

Nu hoppas Erik Karlsson få dem i retur – för i natt kan ju han och Ottawa Senators vinna ett eget klassiskt drama och helt skrällartat bli klara för Stanley Cup-final.

– Det är lätt den största match jag spelat under NHL-karriären, säger den småländske stjärnan till Sportbladet.

För egen del hade Erik Karlsson inte så roligt i söndag.

Samtidigt som Tre Kronor bärgade sitt VM-guld i Köln åkte han och hans Ottawa Senators på en 0-7-smocka i den femte konferensfinalen mot Pittsburgh Penguins.

Men backstjärnan från Landsbro gladdes ändå innerligt åt kompisarnas gyllene triumf på andra sidan Atlanten.

– Ja, det är klart. Det var otroligt roligt att se, jag är ju god vän med många som var med och vann guldet och skickade en hel skur med grattis-sms, berättar han.

–  Särskilt roligt tycker jag det var för ”Henke” och ”Bäckis”. De var såklart jäkligt besvikna efter att ha blivit utslagna ur Stanley Cup-slutspelet och fick nu ändå avsluta säsongen på ett så härligt sätt. Det kändes verkligen fint. 

”Största matchen i min karriär”

Well, ett par dygn senare gjorde karma sitt, för då slog Ottawa tillbaka och vann den sjätte matchen mot Penguins – trots att omvärlden hade räknat ut dem efter knocken i PPG Paints Arena. 

Och i natt hoppas Erik få de där grattis-sms:en i retur, för om Senators vinner den potentiella ”Game 7”-klassiker de tvingade fram med segern i tisdags är han för första gången klar för Stanley Cup-finalen.

– Det är lätt den största match jag spelat under NHL-karriären, konstaterar han.

– Och jag ser väldigt mycket fram emot den. Det är för att få vara med om sånt här man håller på med hockey. Man vet ju inte heller om man nånsin igen får en sån här chans.

Man kan således vara fullständigt försäkrad om att den tvåfaldige Norris Trophy-vinnaren kommer att ge precis allt i natt.

”Do or die”

– Jo, det är klart. Det är ju ”do or die” nu. Det finns inga alternativ, fortsätter han.

– Man måste försöka hålla sig lite kall och göra det som fungerat tidigare, spela på samma sätt som vi gjort hela säsongen. Men givetvis skärper man sig lite extra i  en sån helt avgörande match. 

Med andra ord:

Nicklas Bäckström, Henrik Lundqvist och övriga guldmedaljörer från Köln får hålla telefonerna redo.

Det kan vara dags att skicka ett rungande ”grattis” i andra riktningen i natt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM