Sebastian Erixon avslutar karriären

Sebastian Erixons hockeykarriär är över.

Sviterna från fjolårets hjärnskakning tvingar backen att lägga av.

– Mitt fokus ligger nu att bli en hel människa igen, säger 32-åringen till Färjestads hemsida.

Sebastian Erixon inledde sin karriär i Timrå och avslutar den i Färjestad.

Backen, som var lagkapten i FBK föregående säsong, drabbades av en hjärnskakning runt jul förra året. Han har haft svårt att släppa taget om hockeyn, men sviterna från smällen lämnar inte honom med något annat alternativ.

– Man har dragit i varenda halmstrå som funnits, men nu är balen tom och det finns liksom inga fler att dra i. Det är per idag officiellt slut på min hockeykarriär, säger han i en lång och känslosam intervju på Färjestads hemsida.

”Det är det absolut värsta”

Tio månader har passerat sedan den där bortamatchen mot Rögle. Erixon berättar att livet har vänts upp och ner, både för honom själv och hans familj.

Han säger att det känns aningen bättre än precis efter smällen, men att det på många sätt fortfarande ”är ett rent helvete”.

– Det är ju det där med huvudvärken såklart, men det som äter på mig mest är ju att jag inte är den jag var innan. Jag är mer lättirriterad, konstant trött och det är det dåliga samvetet mot min fru och mina barn som är det absolut värsta, säger han.

”Då sitter man bara att gråter”

Rösten stockar sig när han vill försöka förklara hur det kan bli.

– Du vet, en liten skitsak kan få mig att bli jättearg. Det har hänt när jag varit på väg att lämna på förskolan och i bilen hem så sitter man bara och gråter. Fan, det här är inte jag. Vad har jag blivit? Man skäms ju för att säga att det är skönt när man lämnat på förskolan för då vet man att det blir några lugna timmar. Förr såg man fram emot helgen för att hitta på saker – nu längtar man till måndag. Nä, det känns inget bra alls. När man dessutom får höra av den som står en närmast att hon vill ha tillbaka den Sebastian hon gifte sig med…ja, du fattar. Det tar så djupt, och inte för att det sägs på ett otrevligt sätt utan för att jag själv är så medveten om att jag inte är den jag vill vara.

Nu fokuserar han främst på att återigen kunna vara den lekfulla pappan han var innan, den pigga och glada mannen som hans fru Gabriella har valt allt leva sitt liv med.

– Läkarna säger att det kommer att bli bra, men de kan inte säga när. Hopplöst och hoppfullt på samma gång på något vis.

Sebastian var inne på sitt sjätte år som FBK-spelare när olyckan var framme. Innan det har han spelat två säsonger i Växjö, ett år i USA och hela sina ungdomsår i moderklubben Timrå IK.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!