Hockeyallsvenskan

Mora vände och vann – bröt förlustsviten

Av: 

Mikael Ljungberg

HOCKEY

Med ett sent ledningsmål såg Björklöven ut att gå vinnande ur bataljen. Men Mora hade svar på tal och kvitterade i slutminuterna. I förlängningen kunde bortalaget avgöra och bryta en lång förlustsvit mot Björklöven.

– Jag vet inte vad som hände, säger matchvinnaren Lukas Wernblom till Cmore efter matchen.

När Björklöven tog emot Mora i fredagens tidiga match i Hockeyallsvenskan talade mycket för hemmalaget. Björklöven hade gått vinnande ur samtliga tre möten tidigare under säsongen och trots att Umeålaget har en dalande trend fick de anses som favoriter.

Det blev ingen vidare frejdig inledning på matchen. De två första perioderna slutade mållöst, trots att båda lagen skapade en hel del chanser. Bland annat hade bortalagets Kalle Miketinac ett skott i stolpen.

– Det är för dåligt offensivt, sade Cmores expert Tobias Forsberg efter den andra perioden.

Det blev ingen scenförändring i inledningen av den tredje perioden heller och efter drygt 10 minuter var det fortsatt mållöst. Till slut skulle det dock ringa i Winpos Arena. Björklövens Daniel Rahimi skickade in ett höstlöv mot Matteus Ward i bortamålet och på returen höll sig Gustav Possler påpassligt framme och kunde stöta in matchens första mål.

Svarade med sen kvittering

Mora kämpade febrilt för att få in en kvitteringspuck och med knappa två minuter kvar satte man in en extra växel. Matteus Ward lämnade buren och i anfallet därpå fick Moras poängbästa back Axel Bergkvist pucken på blålinjen. Han skickade den mot Claes Endre i Björklövens mål som fick se sig besegrad. Matchen var kvitterad och gick sedermera till förlängning.

Bröt förlustsviten

Förlängningsspelet inleddes så som förlängningsspel brukar se ut. Lagen bytte chanser med varandra och hade flera lägen att avgöra. Efter drygt två minuter kom Moras Lukas Wernblom i slottet och snärtade upp det avgörande målet i krysset.

–Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag fick en liten yta och så gick den stolpe in. Det var skönt, säger han till Cmore efter matchen.

Därmed bryter Mora förlustsviten mot Björklöven och tar säsongens första poäng mot Umeålaget.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Jag kan inte låta bli att lida med Björklöven

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

IF Björklöven

Daniel Rahimi

Mora IK