Linus Videll vill bli utköpt från Djurgården

Linus Videll, 36, har under helgen begärt att bli utköpt från sitt kontrakt, meddelar Djurgården på sin hemsida.

Det stämmer inte, enligt Videll själv.

”Jag har aldrig begärt att bli utköpt” skriver han till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

På måndagseftermiddagen gick Djurgården ut med ett pressmeddelande på sin hemsida, där klubben skriver att Videll har begärt att bli utköpt från sitt kontrakt och därmed frigöras från föreningen.

”Mot bakgrund av detta kommer han inte längre att vara uttagen för matchspel eller träning med herrlaget”, skriver Djurgården.

36-åringen, vars avtal löper till och med säsongen 2022/2023, kommer från och med idag, måndag, istället att tillhöra klubbens J20-verksamhet.

”Vi behöver satsa och fokusera på de spelare som verkligen vill vara här och som är beredda att lägga ned det hårda jobb som kommer att krävas”, skriver Djurgården bland annat på sin hemsida.

”Djurgården Hockey beklagar Linus önskemål om att lämna föreningen. Vår ambition har varit att få Linus rehabiliterad och tillbaka i spel.” fortsätter klubben.

Vidells svar

Videll själv skriver till Sportbladet att han inte har begärt att bli utköpt från sitt kontrakt. Videll menar däremot att han endast lämnar klubben om han blir utköpt. Annars stannar han.

Han godtar att infinna sig på J20-lagets träningar när han är frisk, tills dess att han blir uttagen till A-laget igen.

När Sportbladet når Djurgårdens vd Thomas Kraft hänvisar han till lagets officiella uttalande. I ett skriftligt svar sammanfattar han:

”Vi känner oss trygga i vår hantering som arbetsgivare. Vår information är korrekt och relevant återgiven. Våra beslut är motiverade med hänsyn till föreningens bästa”.

Anmälde egna klubben

Videll anmälde sin egen klubb efter att ha känt sig utsatt för kränkande särbehandling av tidigare tränaren Barry Smith och sportchefen Joakim Eriksson.

Djurgården tillsatte en extern utredning, och i fredags bad klubben om ursäkt.

”Det jag har att säga just nu är att utredningen kunde fastslå att jag blev kränkt och utsatt för psykisk ohälsa”, skrev Videll till Sportbladet då.

Videll har inte spelat sedan 16 oktober och den senaste tidens frånvaro har berott på att det funnits en hotbild mot honom. Han har även varit förkyld.

Djurgården ligger sist i SHL och Videll var en tilltänkt spetsvärvning inför säsongen. De möter Växjö hemma på torsdag i nästa omgång.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!