Forsling i storform – målskytt igen

Leafs och Rangers är slutspelsklara, Marcus Johansson är målskytt igen och Colorado tangerar segerrekord.

Bäst av alla gick det för Floridas Gustav Forsling, som gjorde ett mål och en assist i segern mot Nashville.

Maple Leafs, som haft ett problematiskt förhållande till slutspelshockey och sina egna prestationer under de senaste åren i matchserierna, åkte till Montreal för rivalmöte.

Då klev Auston Matthews, ligans bästa målskytt, fram och visade vägen tillsammans med målvakten Erik Källgren. Svensken motade 24 skott, Matthews satte två mål och Maple Leafs säkrade slutspel på skönast möjliga sätt med en 3–2–seger på bortaplan.

– Vi har förberett, betett och känt oss som ett slutspelslag under en längre tid, men att ha det svart på vitt nu säger allt om det arbete som killarna har lagt ned hittills. Det ger oss möjligheten att fokusera ännu mer på att göra oss ännu bättre när det väl är dags att köra, säger Torontos tränare Sheldon Keefe till nhl.com.

Även New York Rangers säkrade slutspel när man enkelt avfärdade Ottawa hemma i Madison Square Garden. 5–1 blev slutresultatet, två mål av Chris Keider och blott en förlust för laget på de nio senaste matcherna.

Efter de senaste årens svåra läge för klubben är det skönt att få den här typen av svar, säger Rangers-centern Ryan Strome efter matchen.

– Kollar man på vårt lag har vi några av världens bästa spelare, en del talanger, troligtvis världens bästa målvakt… Lite av varje, helt enkelt. Det är dags, och vi tog det första steget i dag. Man vill inte bli för hög på känslan, men med tanke på hur de senaste åren har sett ut är det en bra känsla just nu, säger Strome till nhl.com.

Colorados fina form fortsätter. Darcy Kuemper i Avalanche-buren hamnade i centrum med sina 49 (!) räddningar när Oilers besegrades efter straffläggning. Seger nummer 52 för säsongen, vilket är en tangering av klubbrekordet som man uppnått vid två tidigare tillfällen 2000-01 och 2013-14.

Marcus Johansson hade en minnesvärd kväll hemma i Washington när Pittsburgh var på besök. Svensken gjorde mål efter en minuts spel – hans första i Capitals-tröjan på fem år. Slutresultatet skrevs till 6–3.

– Det är alltid skönt att få det där första målet, men ärligt talat bryr jag mig inte så mycket så länge vi vinner matcherna, säger Johansson till nhl.com.

Gustav Forsling hade en drömmatch när Panthers fina form håller i sig. Nashville slogs enkelt, samtidigt som Forsling nu har gjort tre mål och två assist på de fem senaste omgångarna. 25-åringen är hittills noterad för 32 poäng.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!