Klingbergs Dallas säkrade slutspelsplats

avPer Bjurman

NEW YORK. I natt lyfte de på Stetson-hattarna i Texas, för i och med Dallas övertygande 6-2-seger mot Philadelphia står det klart att det för första gången på några år blir slutspelshockey i ”The Lone Star State” i vår.

– Vi har missat med några poäng ett par gånger i rad så det känns väldigt skönt. Det ska verkligen bli skitkul med playoff, säger backstjärnan John Klingberg till Sportbladet

Det var 2016 hockeyfansen i Dallas senast såg Stars spela om Stanley Cup – i två rundor – men nu är den torkan alltså över.

När chansen att säkra en plats ovanför strecket dök upp i natt, hemma mot Flyers, visade Texas-stjärnorna ingen pardon. De sköt skarpt från första nedsläpp och vann till slut med 6-2.

– Vi var väldigt bra i första perioden och gick upp tvåmålsledning. Sedan började vi slarva lite i andra och de kom ikapp. Men i tredje tryckte vi till ordentlig, säger John Klingberg på telefon från Dallas.

Han har tidigare inte varit hundraprocentigt nöjd med lagets spel och tycker fortfarande att det finns mer att få ut av manskapet – men glad är det förstås svårt att inte vara efter den här triumfen.

Stjärnan gjorde comeback

– Vi har inte spelat som vi borde kunna, framförallt inte offensivt , men sedan All Star-uppehållet har vi verkligen kommit ihop som lag och hittat sätt att vinna. Om vi fortsätter så, och samtidigt får igång offensiven, ser det lovande ut, fortsätter ”Burger”, som stod för två assist i natt. 

– Framförallt känns det väldigt skönt nu. Vi har missat slutspelet med några poäng ett par gånger i rad, men nu är vi där. Det ska bli skitkul.

Lite grädde på moset: Mats Zuccarello – som inte hann spela ens hel match efter den omtalade trejden från New York Rangers innan han bröt en arm – gjorde comeback i natt och såg omedelbart till att assistera till ett av målen i första perioden.

– Ja, det var kul att se honom på isen igen, konstaterar ”Burger”.

– Han gör ju också skillnad, det ser man direkt. Vi får en annan balans i offensiven.

Oskar Lindblom prickade in det ena av Flyers två mål.

1 av 2 | Foto: Tony Gutierrez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Se nattens resultat i målservice

ARTIKELN HANDLAR OM