Grahn höll nollan i Damkronornas genrep

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Genrepet inför VM är avklarat.

Damkronornas Sara Grahn höll nollan i 3–0-vinsten mot Japan.

– Ett styrkebesked. Jag tycker vi är mycket bättre än Japan, säger Grahn.

På torsdag börjar ishockey-VM i Espoo, Finland, som pågår mellan 4–14 april.

Efter ett par tuffa dagar fyllda av träning stod Japan för motståndet i Damkronornas genrep inför den stundande turneringen.

– Vi spelade väldigt bra och disciplinerat. Vi gör ett otroligt bra jobb och jag tycker vi är mycket bättre än Japan faktiskt. De skapar en del ströchanser här och där, men överlag är vi helt klart det bättre laget, säger Sara Grahn.

”Har tränat extremt hårt”

Jessica Adolfsson inledde målskyttet i powerplay och Emma Nordin utökade till 2–0.

Pernilla Winberg spikade sedan slutresultatet till 3–0.

Sara Grahn räddade samtliga 26 skott i segern.

– Det är alltid skönt att hålla nollan, absolut. Men det viktigaste är att vi fick en så bra start, det är ett styrkebesked. Det kommer bli så här tajta matcher i turneringen också.

På torsdag står Tyskland för motståndet i premiären. I morgon väntar en vilodag för laget efter några intensiva dagar på plats i Finland.

– Vi har tränat extremt hårt de här dagarna. Det har varit intensiva och tuffa dagar med tre timmar på is per dag för att gå igenom hela spelidén. Det gör segern ännu skönare, trots att vi är slitna i kroppen vinner vi med 3-0 så det känns väldigt bra.

Tog sitt första SM-guld

Sara Grahn lämnade Brynäs för Luleå inför säsongen och för en dryg vecka sedan stod hon med sitt första SM-guld runt halsen.

– Tiden efter det har varit lugn och harmonisk. Det var skönt att få några lediga dagar innan man åkte och kunna njuta lite av det. Det är stort och ärofyllt att få vinna ett SM-guld.

Hur ser du på mötet med Tyskland?

– De är bra, vi har alltid väldigt svårt mot dem. De har en väldigt bra målvakt så det gäller att få hål på henne och spela som i dag, disciplinerat tillsammans.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!