Milstolpar för Bäckis och Ovetjkin mot Tampa

Ovetjkin med 50 fullträffar – för åttonde (!) gången: ”Otroligt imponerande”

avPer Bjurman

NEW YORK. Roligare än i natt har Washington Capitals inte haft – på isen – sedan de vann Stanley Cup förra sommaren.

De lyckades äntligen segra i en av de sena seriefinalerna mot rivalen Tampa, Alex Ovetjkin sprängde 50-målsbarriären och Nicklas Bäckström nådde milstolpen 20 fullträffar för fjärde säsongen i rad.

– Ja, det var en riktigt bra match från vår sida och det känns verkligt fint att nå den milstolpen igen, säger tvåmålsskytten från Valbo till Sportbladet efter 6-3-segern

Det syntes direkt i matchöppningen att regerande mästarna under inga omständigheter tänkte förlora tredje matchen i rad på två veckor mot suveräna Tampa.

De var hungriga, beslutsamma och aggressiva – och redan efter 20 minuter hade de skaffat sig 3-0-ledning.

–  Ja, det var en riktigt bra match från vår sida. Vi fick en riktigt lyckad start och sedan släppte vi aldrig på gasen, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efter slutsignalen.

Nej, till slut vann Capitals med 6-3 – och har därmed satt tonen inför en eventuell konferensfinal mot samma motståndare under andra halvan av maj.

– Så långt framåt ser vi inte. Just nu känns det bara gott att vi lyckades slå ett så otroligt bra lag. Särskilt som vi förlorade lite snopet på övertid i senaste mötet, fortsätter ”Bäckis”. 

– Men ja, okej då. Chansen finns att vi stöter på varann igen och då är det väl bra att vi vann sista grundseriemötet.

Foto: TT
Ovetjkin har gjort mer än 50 mål hela åtta(!) säsonger – och för fjärde säsongen i rad har Bäckström gjort minst 20 mål och 50 assist.

”Verkligen roligt”

Den 31-årige gästriken hade själv en utsökt afton i Amalie Arena. Han gjorde själv två mål och spelade fram till ett. Därmed nådde han noteringen 20 (samt 21) fullträffar – och är nu, tillsammans med Joe Thornton, den en ende aktive i hela NHL som lyckats med konststycket att kombinera minst 20 mål och 50 assist fyra säsonger i rad.

– Jo, det kändes bra ikväll, absolut, och det är verkligen roligt att nå en sådan milstolpe, konstaterar han. 

50 mål – för åttonde gången

Nicklas radarpartner från Moskva, Ale Ovetjkin, fick också också en milstolpe att fira.

En grandios en.

Han stänkte in mål nummer 50 – och senare än även nummer 51 – i tredje perioden och har nu sprängt den magiska gränsen 50 åtta gånger under sin NHL-karriär.

– Det är otroligt imponerande. Att han gör så mycket mål år efter år och aldrig stannar av…det har inte funnits många i hockeyhistorien som Alex, tycker ”Bäckis”.

Christian Djoos och Carl Hagelin bidrog också med varsin assist i seriefinalen. 


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM