Jätteaffär i NHL – stjärnan byter lag

”Det här är fantastiskt för fansen”

Storstjärnan Taylor Hall, 28, byter NHL-klubb.

Den förre draftettan lämnar New Jersey Devils för spel i Arizona Coyotes.

– De senaste dagarna har varit tuffa, men nu är jag glad, säger Hall.

Det var bara en tidsfråga innan Devils skulle trejda Taylor Hall – Hart Trophy-vinnare så sent som 2018.

Den 28-årige kanadensaren sitter på utgående kontrakt och har mer eller mindre öppet deklarerat att han inte tänker stanna i Jersey.

Att han dessutom stått över de två senaste matcherna visar ju också med all önskvärd tydlighet att något varit i görningen.

Hamnar i ”svensklaget”

Nu står det klart:

Hall packar sitt pick och pack och drar – till öknen.

Han är klar för spel i Arizona Coyotes, där han blir lagkamrat med svenske backduon Oliver Ekman Larsson/Niklas Hjalmarsson, samt Carl Söderberg.

– Det har varit tufft, men man vet att det handlar om business. Jag vet att Devils försökte få till en trejd så fort som möjligt, men när man hamnar i limbo och inte får spela trots att man är frisk så är det jobbigt. Men nu ser det ut som att jag får spela redan i morgon, så nu är jag glad, säger Hall.

Draftval i utbyte

I utbyte får Devils ett förstarundaval i 2020 års draft, ett tredjerundaval i 2021 års draft, samt talangspelarna Kevin Bahl, 19, och Nick Merkley, 22.

– Taylor Hall är en av de mest talangfulla spelarna i dagens hockey. Vi är överlyckliga över att få honom till vårt lag när vi nu fortsätter vår jakt på att vinna Stanley Cup, säger Arizonas GM John Chayka till klubbens hemsida.

– Det här är en spännande dag för hela vår organisation och det är fantastiskt för fansen, säger presidenten Ahron Cohen.

🚨#NJDevils NEWS: Taylor Hall and Blake Speers to ARI in exchange for a first-round pick in the 2020 NHL Draft, thir… https://t.co/S6o8jHZjrg
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!