Carolina klart för konferensfinal – slog ut Islanders

Wallmark: ”Inte alla som får uppleva något så stort”

Publicerad:
Uppdaterad:
Carolina är klart för konferensfinal efter att ha slagit ut Islanders med 4–0 i matcher.
Foto: Gerry Broome / TT NYHETSBYRÅN
Carolina är klart för konferensfinal efter att ha slagit ut Islanders med 4–0 i matcher.

HOCKEY

NEW YORK. Carolina Hurricanes är, som första lag av alla, klara för konferensfinal i Stanley Cup-slutspelet.

De fullbordade sin ”sweep” mot New York Islanders med en 5-2-seger hemma i spritt språngande skogstokiga PNC Arena i Raleigh i natt.

– Det är inte alla som får uppleva något så stort som en konferensfinal. Det ska bli otroligt kul, säger Lucas Wallmark till Sportbladet.

Redan när Carolina för inte så mycket mer än en och en halv vecka sedan hade vunnit den sjunde, avgörande matchen mot Washington Capitals sa Lucas Wallmark till Sportbladet att trodde att motståndaren i nästa runda, New York Islanders, skulle komma att passa uppstickarna från södern rätt bra.

Men nä – inte ens den 23-årige centern från Umeå hade kunnat föreställa sig att de skulle vinna fyra raka matcher.

– Nä, he he, verkligen inte. Även om jag verkligen trodde att vi skulle ha en bra chans, sånt får man ju liksom en känsla av efter att ha spelat mot vissa lag några gånger, vågade jag inte hoppas på den här utgången, säger han på telefon från ett Raleigh försatt i brinnande hockeyfeber.

– Fast när vi tog både matcherna uppe i Brooklyn började det se ut som en möjlighet. Vi är ju väldigt svårslagna här hemma. Och när vi dessutom vann match tre så…ja, då var det ju det som gällde.

”Varit så hela säsongen”

I den fjärde matchen i natt inledde de desperata gästerna från New York i ursinnig offensiv stridslystnad och gjorde också första målet. Men Hurricanes inte ens blinkade. De bara trampade på, tog över och avgjorde i praktiken hela serien när de gick upp i 4–1-ledning i andra perioden.

– Så har det varit med oss hela säsongen. Vi blir inte stressade bara för att vi hamnar i underläge och vi ger aldrig upp. Det är vår främsta styrka, fortsätter ”Wally”.

Får möta Boston eller Columbus

Och nu blir det alltså konferensfinal – eller semifinal om man nu föredrar det.

– Ja, fantastiskt. Det är inte alla som får uppleva något så stort som en konferensfinal. Det ska bli otroligt kul.

Motståndaren kommer heta antingen Boston Bruins eller Columbus Blue Jackets, men det tycks dröja ett tag innan de går att skilja åt. Deras serie står 2–2 och kan mycket väl komma att avgöras först i en Game 7.

– Det kommer bli tufft vem vi än får möta, men de får gärna hålla på ett bra tag till och ta ut sig, säger Lucas.

– Vi får hur som helst ta det lugnt några dagar och det ska bli väldigt skönt, både kroppen och hjärnan behöver lite vila nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!