”Sparka inte coachen – skicka bort Nylander”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Det är kris i Toronto Maple Leafs.

Den kanadensiska storklubben har fem raka förluster.

”Skicka bort William Nylander”, skriver krönikören Rosie DiManno i The Star.

Toronto Maple Leafs förväntades utmana om Stanley Cup-titeln den här säsongen.

Nu har klubben från Ontario fem raka förluster, i lördags blev det förlust med 6–1 borta mot skadedrabbat Pittsburgh Penguins utan bland annat Sydney Crosby.

Laget har bara två segrar under ordinarie tid på de 17 senaste matcherna och har släppt in första målet i 17 av 21 matcher.

Det gör att många ifrågasätter om stjärncoachen Mike Babcock , 56, med en säsongslön på 62 miljoner kronor ska få vara kvar.

Även unge general managern Kyle Dubas, 33, får utstå mycket kritik för truppbygget.

Krönikören Rosie DiManno i Toronto-tidningen The Star föreslår i välresonerande och välskriven krönika att klubben i stället ska offra 23-årige svenske stjärncentern William Nylander eller 19-årige svenske backtalangen Rasmus Sandin.

Mike Babcock och William Nylander-
Foto: TT
Mike Babcock och William Nylander-

”Ett rookiemisstag”

”Något måste göras för att kickstarta Leafs innan tiden rinner i väg. Om inte skiljas från Babcock så gör en trade för att skaka om laget. Och inte en trade i periferin utan en slam-bang karaktärjustering för att starta om säsongen. Vem kan Leafs offra, även om det är smärtsamt, för att säkerställa en avgörande återkomst? Pilen snurrar, är jag rädd för, till William Nylander eller ett prospektpaket som skulle inkludera Rasmus Sandin och, allvarligt, du vill inte göra det.

Dubas lovade Nylander, när han äntligen undertecknade kontraktet förra hösten, att han inte skulle byta bort honom. Det var ett rookiemisstag. Under alla omständigheter betyder löften över handskakningar inte det minsta i professionell sport.

General managerns lojalitet är med Toronto s hockeyfans och hans chefer, inte med någon speciell spelare.”

I hennes krönika får också 25-årige svenske forwarden Andreas Johnsson kritik för sin insats i lördagens match i Pennsylvania.

Toronto Maple Leafs är ute på en roadtrip under två veckor och ska totalt spela sex raka bortamatcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!