Tre Kronors lekstuga – ”snodde” mål från lagkamraten

Publicerad 2024-02-10

KARLSTAD. Fem mål och fem olika målskyttar – Victor Edsjell var på väg att bli en av dem.

Då blev han rånad.

Av Oscar Lindberg.

Matchen mot Schweiz punkterades redan innan signalen för den första perioden ljöd. Tre Kronor satte 3–0 när matchklockan stod på 19.45.

Victor Ejdsell kunde då ha blivit målskytt för andra matchen i rad. Det när han fick pucken rakt framför mål, färjestadsspelaren var på väg förbi den schweiziska målvakten för att lägga in den på backhand. Pucken gled iväg en bit och då passade i stället en perfekt placerad Oscar Lindberg på att skriva in sig i målprotokollet.

–Ja, men det är bra han är där och hugger. Även om jag gör ett move för att göra mål själv så tycker jag att han gör helt rätt att hugga på puckarna, det ökar ju sannolikheten för att göra mål, säger Ejdsell till Sportbladet.

Utdelning i powerplay

Tre Kronor ökade på sin målskörd två gånger om i mittenakten. Det efter att bland annat Schweiske Marc Marchon fått åkt på matchstraff för illegal check to the head. Även femte målet kom i spel fem mot fyra.

Sverige vann till sist med 5–2. Vinsten är den sjunde raka under säsongen för Tre Kronor. Vilka som tar hem Beijer hockey games avgörs under söndagen. Då väntar Finland, som även de gått rent i turneringen.

– Det är det laget man vill slå såklart. Vi har allt i våra egna händer för att vinna turneringen, så det är väl den utmaningen vi vill ha, säger Ejdsell.

Fick stående ovationer

Inför matchen hyllades den tidigare förbundskaptenen Pär Mårts. Mårts valdes i början av februari in i svensk ishockeys Hall of Fame och fick under lördagen ta emot sin medalj till stående ovationer. Tränaren beskrivs som en av de främsta någonsin och är den 140:e i ordningen som valts in till svensk ishockeys finrum.

Victor Edsjell och Oscar Lindberg.

Följ ämnen i artikeln