Möller om fruns cancerbesked: ”Kommer hon att dö eller?”

avJacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN, INSTAGRAM
Oscar Möller berättar om familjens tunga tid.

Skellefteås Oscar Möller och hans familj har gått igenom en tung period sedan frun Charlotte diagnostiserades med cancer.

Nu, nio månader senare, kommer äntligen ett glädjebesked. Hjärntumören är under kontroll.

– Det känns helt fantastiskt, säger Skellefteå-spelaren till Norrans hockeypodd.

Livet har inte varit enkelt för Skellefteås forwardsstjärna Oscar Möller och hans familj den senaste tiden. I Norrans hockeypodd berättar han nu om mardrömmen i samband med cancerbeskedet, ett besked som kom samtidigt som frun Charlotte var gravid med parets tredje barn.

– Jag satt bara och stirrade på den där plasthjärnan på bordet och hörde knappt vad doktorn sa. Det var så många frågor som snurrade i mitt huvud, och säkerligen i Charlottes huvud med. Vad händer nu? Kommer hon att dö, eller är det lugnt liksom? Kommer barnet klara sig eller kommer vi bli tvungna att ta bort barnet?, säger han.

”Gick igenom en livskris”

Vardagen blev ett mörker, och Möller med familj gick in i ett chocktillstånd. Det som fick honom att orka med vardagen var barnen, eftersom de behövde en stark far som betedde sig som vanligt.

– Även om det inte är något i jämförelse vad Charlotte fick gå igenom så gick jag in i en form av livskris och höll på att bryta ihop typ hela tiden. Jag försökte då träna så mycket jag kunde vilket var ganska dumt, så känns det i alla fall nu. Men jag kopplade då bort allt på något sätt, säger han till Norran.

”Allt ser positivt ut”

Men livet gick vidare, Charlotte Möller födde parets tredje barn och nu har man fått beskedet att hjärntumören är under kontroll och livet har helt plötsligt blivit lite enklare för familjen Möller.

– Allt gick bra med strålningen och vår bebis föddes efter det och mår också bra i dag. Sen så fick Charlotte i måndags ett brev från Karolinska där det stod, efter att hon gjort en ny undersökning med magnetkamera, att det är en bra tumörkontroll och att allt ser positivt ut. Så vi är oerhört glada i dag, det känns fantastiskt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM