Wennerholm: Vet inte om jag ska skratta eller gråta

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Pantern är tillbaka i hockeyallsvenskan och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Det känns helt rätt att Pantern blir kvar efter fjärdeplatsen i vintras.

Men det här var en soppa jag helst hade sluppit.

Pratar inte folk med varandra i svensk hockey?

Hade det inte räckt med ett samtal av licensnämnden för att få veta att Panterns ekonomi ändå var i hamn och okay?

Eller vice versa?

Tydligen ska det inte vara så lätt.

Nu verkar det ha varit en onödig byråkrati som skapade en lika onödig turbulens kring Panterns vara eller inte vara.

Känns fullkomligt onödigt

De uppfyller kravet på en miljon kronor i eget kapital, men kom inte in med handlingarna till licensnämnden i tid. För det får de nu böta 25 000 kronor. Men är också allt som händer.

Men hela den här affären känns fullkomligt onödig.

Dessutom är det stora offret Kristianstad som stod på tur att ta steget upp efter tredjeplatsen i kvalet. De hade till och med förvarnats om att platsen stod till förfogande, innan appelationsnämnden vände på allt.

Igen.

Jag tycker det är ett svek mot både fans och klubbledning i Kristianstad. Det är de som är förlorarna idag, lurade till falska förhoppningar och helt i onödan.

Pantern har ingenting att vare sig jubla eller gråta över. De slarvade med en redovisning som inte kom in i tid, skyllde på sjukdom och satte sig själva i den här sitsen. Men det borde aldrig ha gått så här långt.

Väsen över ingenting

Det är sällan jag upplevt sånt väsen över ingenting.

Annars tycker jag att det är rätt att Pantern blir kvar. De var hockeyallsvenskans sensationslag i vintras tillsammans med trean Västervik.

Sedan tror jag inte att Pantern har några stora chanser att överleva någon längre tid i hockeyallsvenskan och speciellt inte då kravet på eget kapital har höjts till fyra miljoner 2022.

Pantern har inte publikunderlaget för att säkra en framtid på den nivån och publiksnittet i vintras var ynka 912 åskådare. Det finns ingen hockeyarena i Sverige som känns mer öde än nyrenoverade Malmö Ishall.

ARTIKELN HANDLAR OM