Rasar mot nya tröjan: ”Fruktansvärt pinsamt”

Foto: Elin Levin, Brynäs IF
Brynäs nya matchtröjor.
HOCKEY

I augusti kliver Brynäs in i Europaspelet – utan det klassiska axelpartiet.

Nu rasar fansen mot de nya CHL-tröjorna.

”Släng CHL åt helvete och ta med matchtröjorna”, skriver Twitter-användare.

SM-finalplatsen gav Brynäs en plats i CHL och Gävlelaget inleder turneringen med två hemmamatcher, mot IFK Helsingfors den 25 augusti och mot Cracovia två dagar senare.

I dag lanserade Brynäs matchtröjorna de ska använda i CHL och det är knappast några muntra reaktioner klubben fått.

Fulaste tröjorna någonsin. Tyvärr. Själlöst. Det där är inte Brynäs nånstans förutom själva emblemet…”, skriver en supportrer på Twitter.

”Fruktansvärt pinsamt”

Supportrar är kritisk till tröjans design.

De klassiska axeloket, med gula och röda ränder, som Brynäs spelat med i urminnes tider är nämligen borta.

Synd att CHL inte bryr sig ett skit. De lägger fram förslag och man försöker välja den man inte spyr av att kolla på. Fruktansvärt pinsamt”, skriver en användare på Twitter.

En annan tycker att hela turneringen kan skrotas på grund av designen på tröjorna:

Släng CHL åt helvete och ta med matchtröjorna”.

Brynäs förklarar

Brynäs klubbdirektör, Johan Stark, berättar på klubbens hemsida att de fört långa diskussioner med arrangören om sina önskemål på tröjan.

Brynäs IF:s matchtröja symboliserar så mycket mer än bara en matchtröja för oss. Vi har fört en lång diskussion med CHL-organisationen centralt om vikten av att ha med oket (axelpartiet) på våra matchtröjor. Det är en stor del av vår identitet.

– Men vi har tyvärr inte lyckats få med oket. Ledningen för CHL har en ståndpunkt i att det inte är möjligt att tillgodose alla individuella önskemål från de 32 lag som deltar, det kan vi på ett sätt förstå men vi kommer fortsätta driva frågan och vår ambition är att Brynäs-oken ska vara på plats inför kommande CHL-säsong, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM