Glädjebeskedet: Sundh tillbaka i träning

Foto: Bildbyrån
Oscar Sundh.
HOCKEY

Tidigare i somras drabbades Oscar Sundh, 30, av hjärnhinneinflammation och beräknades missa stora delar av försäsongen.

Men glädjande nog är forwarden redan nu tillbaka i träning.

– Nu känner jag mig ungefär som vanligt, säger han till klubbens hemsida.

Oscar Sundh gjorde elva poäng på 16 slutspelsmatcher i våras och var en av stöttepelarna i det HV-lag som bärgade guldet i sjunde och avgörande finalen mot Brynäs.

Men när laget gick på is under förra veckan fanns inte forwarden med.

Körde hela träningen

30-åringen hade tidigare under sommaren, i juli, drabbats av en hjärnhinneinflammation och beräknades istället missa stora delar av försäsongen.

– Jag har i princip legat ner i fyra veckor, jag har kunnat resa mig och stå upp i någon minut men sen har jag varit tvungen att lägga mig igen. Så jag har ju inte kunnat leva ordentligt under hela juli i princip, sa Sundh till JP.se förra veckan.

Men när HV71 under onsdagen gjorde sitt andra ispass på träningslägret i Falkenberg dök Oscar Sundh upp och körde hela träningen med laget.

– Nu mår jag bättre. Jag hade en tung julimånad men nu så känner jag mig ungefär som vanligt, men jag är ju lite ur form. Så jag har lite att jobba på, säger han till HV 71:s hemsida.

”Inte göra något dumt”

HV71 gör sin första träningsmatch för säsongen på fredag när Troja/Ljungby står för motståndet.

Där lär förmodligen inte Sundh delta och det är fortfarande oklart exakt hur hårt han kan träna nu till en början.

– Doktorerna kan inte säga hur mycket jag får göra och inte göra. Det är också svårt för staben och våra läkare att säga, så det är mycket upp till mig att känna hur det känns. Jag ska träna bra men inte göra något dumt när jag varit sängliggandes så länge.

ARTIKELN HANDLAR OM