Talangen sågas: ”Är riktigt dåligt”

Niklas Wikegårds kritik mot Noel Gunler

Brynäs hamnade i ett tidigt 0–2-underläge borta mot Örebro.

Då sågades jättetalangen Noel Gunler för sitt agerande i egen zon.

– Det är riktigt dåligt, säger experten Niklas Wikegård i C More.

Följ ämnen i artikeln

Örebro hade ett maffigt publikstöd hemma i Behrn Arena och fick också bästa tänkbara start i hemmamatchen mot Brynäs.

Oliver Eklind pangade in 1–0 efter fyra minuters spel och ett par minuter senare var det dags igen då Robin Kovacs ökade på till 2–0.

Kovacs nolla spräckt

Det var hans första mål för säsongen.

– Äntligen! Ibland gäller det bara att blunda och skjuta. Jag har haft många lägen i de första fem matcherna och äntligen satt den. Jag hoppas på ketchupeffekten nu, säger Kovacs i C More.

Den stora snackisen handlade mindre om Kovacs mål och mer om Brynäs 20-årige jättetalang Noel Gunlers agerande i egen zon vid upprinnelsen till målet.

”Ger bort spelet”

I stället för att kliva in i närkamp valde Gunler att hoppa undan från en framstormande Nick Ebert, varpå Örebro kunde behålla pucken i Brynäs zon och sedermera göra målet.

– Noel Gunler är en väldigt ung spelare, men han är professionell. Man får inte spela som Noel Gunler gör i det här läget. För mig är det matchstraff egentligen. Han måste vrida på huvudet, han ser att Ebert är på väg, det enda han ska koncentrera sig på där är att få pucken ut ur egen zon. Han måste se till att ta kontakt med Ebert, smälla på, dela ut en offensiv tackling och styra undan pucken. Det han gör nu är att han hoppar undan, han ger bort spelet, ger bort läget till Örebro och det kostar Brynäs ett mål i rumpan. Jag tycker det är dåligt, riktigt dåligt, säger Niklas Wikegård i C More.

Halvvägs in i tredje perioden satte Kristian Näkyvä 3–0 och med prick en minut kvar fastställde Robin Kovacs slutresultatet 4–0 i öppen kasse.

Jhonas Enroth gjorde 25 räddningar och höll sin andra nolla för säsongen

Detta var Brynäs tredje raka förlust.

Niklas Wikegård
Niklas Wikegård
Noel Gunler
Noel Gunler
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!