Kirill Kaprizovs jättekontrakt som får Elias Pettersson att jubla

Kirill Kaprizov har satt penna mot papper på ett jättekontrakt.

De nästan 80 miljonerna per säsong får Elias Pettersson att jubla.

Det kan mycket väl bli ett riktmärke för svenskens nästa avtal.

Ryssen Kirill Kaprizov blev draftad 2015, men klev in i NHL först förra säsongen. Med 51 poäng på 55 matcher utsågs han då till årets rookie.

För insatserna har han nu belönats av Minnesota Wild med ett nytt monsteravtal. Det fem år långa kontraktet är värt motsvarande 390 miljoner svenska kronor, vilket innebär strax under 80 miljoner per säsong.

Glädjande för den svenska superstjärnan Elias Pettersson. Varför han lär jubla över att en konkurrent förlänger med en lovande spelare?

Kan tiodubbla lönen

Jo, Pettersson är nu i processen av att förhandla upp sitt egna kontrakt. Pettersson, som likt Kaprizov, förärades med Calder Trophy under sin debutsäsong i ligan.

Dessutom har spelarna ett närmast identiskt poängsnitt i NHL. Därmed kan Kaprizovs kontrakt mycket väl vara vägledande när svensken ska teckna sitt nya kontrakt.

Petterssons rookielön låg på motsvarande åtta miljoner svenska kronor per säsong, och 80 miljoner skulle därmed innebära en tiodubbling av lönen.

Men i dagsläget tyder mycket på att Pettersson och Vancouver Canucks ska vara långt ifrån varandra i förhandlingarna. Bara i dagarna åkte det svenska stjärnskottet till Michigan för att bedriva försäsongsträning.

Kaprizov har tidigare ryktats återvända till CSKA Moskva i KHL, men har nu alltså säkrat sin framtid på andra sidan Atlanten.

Kirill Kaprizov.
Kirill Kaprizov.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!