Efter kritiken mot klubbmärket – Frölunda kan tänka om

Uppdaterad 2022-02-04 | Publicerad 2022-02-03

Nya klubbmärket har skapat ett massivt missnöje.

Nu öppnar Frölunda för att skrota det nya emblemet – efter fansens uppror.

– Vi måste smälta det här innan vi tar några nya beslut, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Uppdatering: Frölunda backar – nya klubbmärket skrotas.

Följ ämnen i artikeln

I går presenterade Frölunda det nya klubbmärket som kommer att ersätta det omtalade indianhuvudet från och med säsongen 2022/2023.

Efter att klubben anlitat totalt fyra reklambyråer under 1,5 års tid, och betalat drygt en miljon kronor för processen, var kritiken enorm mot den nya loggan.

– Det är en katastrof, minst sagt. Jag har aldrig varit med om något liknande och kan knappt beskriva i ord hur besviken jag är. Man skäms, säger Daniel Persson, 41, inbiten supporter och tidigare ordförande i supporterklubben Goa Gubbar.

– Jag kommer aldrig någonsin att att använda den loggan på en tröja eller halsduk. Jag funderar till och med över om jag ens ska köpa seriekort till nästa säsong, säger han och beskriver att fansen är i uppror.

Joel Lundqvist tillsammans med Frölundas ordförande Mats Grauers.
Joel Lundqvist tillsammans med Frölundas ordförande Mats Grauers.

Är förvånad

När Sportbladet även pratar med Mats Grauers, ordförande i Frölunda, är han förvånad över det negativa mottagandet.

– Det ärliga svaret är ja. Jag är förvånad över att det har varit så mycket missnöje. Jag har jättestor respekt över folks åsikter, samtidigt är det fantastiskt vilket engagemang det finns för vår förening. Men det är klart att jag och alla våra medarbetare hade önskat mer positiva omdömen.

Efter det utbredda missnöjet, och fansens uppror, stänger inte Grauers dörren för att skrota det nya klubbmärket och göra om processen.

– Det finns inga planer på det i dagsläget, men inga dörrar är stängda. Vi presenterade klubbmärket i går och ibland behöver man kanske tid för att smälta det. Samma sak gäller för oss, vi måste också smälta reaktionerna.

”Får ta nya ställningstaganden”

Sedan kommer ni ta ett varv till och eventuellt nytt beslut?

– Vi ska inte förhasta oss åt något håll, utan låta det ta några dagar. Sedan får vi fatta eventuella beslut och nya ställningstaganden.

Är du orolig över att fansen ska sluta gå på matcherna?

– Jag vill inte spekulera i det. Jag har svårt att se att fansen ska sluta titta på oss på grund av detta. Det är viktigt att komma ihåg att Frölunda skapar mycket känslor och vilket klubbmärke vi än hade tagit fram så hade det väckt reaktioner.

Senare under kvällen valde Frölunda att kalla till presskonferens som ska hålla 10.00 på fredagsförmiddagen. ”För att räta ut en del frågetecken och klargöra ett och annat”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Frölundas nya klubbmärke.
Frölundas nya klubbmärke.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!