”När sådant händer skakas gruppen om”

HOCKEY

NEW YORK. Coach-bytet i St. Louis har sannerligen fått effekt.

Bluesmännen vann tredje raka borta mot Toronto i natt.

– När sådant händer skakas gruppen om och man får liksom en automatisk nytändning, säger målskytten Patrik Berglund till Sportbladet efter 2–1-segern.

Foto: TT

Det har gått en dryg vecka sedan Blues sparkade legendariska Ken Hitchcock och överlät sysslan som huvudtränare Mike Yeo – redan tidigare infasad som assisterande för att ta över nästa säsong. .

Och ingen kan säga något annat än att effekten varit positiv. 

De blågula krigarna från Missouri har vunnit tre raka, senast på övertid mot Toronto i Air Canada Centre i natt.

– Det går inte att säga att det var coachens fel att det inte fungerade tidigare, det var ju vi spelare som inte utförde våra sysslor på rätt sätt, säger Patrik Berglund när vi talar med honom efter slutsignalen i Toronto.

”En nytändning”

– Men när ett sådant beslut tas skakas gruppen om och man får liksom en automatisk nytändning. Samtidigt har Mike Yeo gjort några små ändringar, bland annat i försvarsspelet, och eftersom vi nu tagit tre raka ser det ju bra ut. Det där dock fortfarande upp till oss spelare att fixa det här, vi måste försvara vår slutspelsplats.

”Bulan” har själv varit het ändå sedan han bröt sin långa måltorka i höstas och gjorde mål i natt igen.

– Som jag sagt tidigare sagt tycker jag att jag spelat bra hela säsongen, men jag jobbar ständigt väldigt hårt, både på och utanför isen, för att utvecklas och bli bättre och det är skönt att se att det betalar sig och att puckarna trillar in, fortsätter han.

Hyllar Päärjärvi

För framspelningen i ACC stod Magnus Pääjärvi, vilket betyder att han producerat i samtliga matcher sedan han äntligen kallades upp från farmarlaget.

– Jag tycker det var fel att han skickades ner överhuvudtaget, ”Mange” är en väldigt bra hockeyspelare och ska vara i NHL, säger Berglund.

– Samtidigt märks det nu när jag har honom i min kedja att han fått spela mycket där nere och skaffat sig självförtroende. Han är en verklig förstärkning för oss.

William Nylander stod för assisten till det Morgan Reilly-mål som gav Maple Leafs en poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM