Målsuccén för den ”nye Carnbäck”

HOCKEY

Stekhet på isen.

Men mer nervös framför tv-kameran.

– Jag är så himla dålig på det här, säger Nils Carnbäck i C More-intervjun efter 4–0-segern mot Karlskrona.

Foto: MAGNUS LEJHALL, BILDBYRÅN

I den nionde SHL-matchen kom det första målet för Växjös Nils Carnbäck, 19. Och som han gjorde det. Fri från strax innanför blålinjen gjorde han en ”Foppa”-fint och fintade ner superveteranen Johan Holmqvist fullständigt.

– Jag tänkte inte så mycket. Nu jäklar ska den in bara, och så körde jag på lite improvisation, säger han till CMore.

Så dags hade Växjö redan gjort 1-0 (Olli Palola efter 41 sekunder), och Carnbäcks 2-0-mål tryckte ner formsvaga Karlskrona ännu längre ner i skridskorna.

– Vi startade som vi ville göra, kom i full fart och kom djupt med fart. Det ställer till det för dem. Vi gör en felfri period, säger Carnbäck efter de första 20 minuterna.

Karlskrona kom tillbaka, hade väl så mycket puck som serieledarna under de avslutande 40 minuterna, men ineffektiviteten fick ett ansikte när Jimmy Andersson missade ett jätteläge från två meter.

– Det är mer en bedrift att inte träffa mål där kan jag tycka. Det är tyvärr lite så här det ser ut för oss, och för mig. Det är surt, säger Karlskronaforwarden.

I stället fick Nils Carnbäck definitivt avgöra i början av den tredje perioden.

Emil Pettersson spelade fram och Carnbäck fick återigen finta bort Johan Holmqvist från nära håll.

Men ett andra besök framför CMores tv-intervju blev väl mycket för en nervös Carnbäck. När han fick frågan om känslan efter att ha gjort två mål tittade han först ner i marken.

– Jag tycker det känns bra, jag känner mig pigg. Mitt spel? Jag vet inte… jag är så himla dålig på det här. Men jag försöker bara göra så gott jag kan på isen och bidra med mycket fart. Det här var riktigt kul, men jag vet inte vad jag ska säga.

Växjö drar nu i från i toppstriden, leder serien med fem poäng före Frölunda. För Karlskrona fortsätter den bedrövliga formen. Per Hånbergs lag har nu förlorat de elva senaste matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM