Svenskens solomål efter långa frånvaron

HOCKEY

NEW YORK. Han hade inte spelat en NHL-match sedan 18 oktober, men i natt fick Magnus Pääjärvi chansen med St. Louis  igen – och gjorde ett rasande snyggt mål direkt.

– Det var onekligen gött att få sätta den pucken, säger den 25-årige skåningen till Sportbladet efter 6–0-segern mot Ottawa.

Säsongen har inte riktigt blivit vad Magnus Pääjärvi hade hoppats.  

Redan efter par matcher i höstas skickade St Louis Blues ner honom till farmarlaget i Chicago. Där blev han sedan skadad och missade sex veckor. Och först nu, fyra månader och ett tränarbyte senare, har han kallats upp till den stora scenen igen. 

Men comebacken, borta mot Ottawa i natt, blev desto mer lyckad.

Precis i början av andra perioden fick han tag i pucken på egen blålinje, stack i väg längs högerkanten och in i hemmazonen, trampade obevekligt in mot kassen – och prickade in 1–0.

– Jag fick bra fart och när jag närmade mig kassen såg jag en lucka vid närmaste stolpen och fick in pucken där, berättar han på telefon från den kanadensiska huvudstaden.

– Det var onekligen skönt. Det har varit lite tungt, särskilt när jag gick skadad så länge. Men även om det nu är en kliché får man försöka bita ihop och vara redo när chansen kommer. 

”Väldigt skönt för Jake Allen att hålla nollan”

Även Patrik Berglund och Alex Steen gjorde mål och till slut vann Blues med hela 6–0.

– Vi spelade bra hela matchen men kunde inte göra mål i första. Sedan lossnade det dock ordentligt, fortsätter Pääjärvi.

– Det var en viktig seger. Och väldigt skönt för Jake Allen att få hålla nollan, det behövde han.

För Senators var det förstås en grav missräkning att bli knockade med 6–0, inför hemmafansen och allting.

– Vi är alla ansvariga och kommer att behöva spela väldigt mycket bättre i fortsättningen, säger Erik Karlsson till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM