Milstolpe för duon: "Grymt skönt"

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

Glädjeämnet när Sverige föll mot Finland?

Johan Ryno och Philip Holm som gjorde sina första mål i Tre Kronor.

– Grymt skönt, säger Ryno i TV12 efter 2–3-förlusten.

Johan Ryno har varit en av de bästa spelarna i SHL hittills under säsongen, där han pangat in 29 poäng på 37 matcher för Färjestad.

I Tre Kronor-tröjan har dock målen uteblivit – fram tills på söndagen.

Då bröt 30-åringen ”måltorkan” och skickade in 1–0-målet i förlusten mot Finland i Sweden Hockey Games.

– Det var skönt att bidra med poäng och mål. Det är det jag ska göra här också, så det var grymt skönt, säger Ryno i TV12.

”Hur bra som helst”

Åtta minuter in i första placerade han in pucken med ett distansskott efter att Joel Eriksson Ek skymt Mikko Koskinen i bortamålet.

Och Ryno var inte sen med att hylla sin klubbkamrat.

– Han är fantastiskt duktig. Han har visat under hela turneringen att han kommer bli hur bra som helst och har en lång karriär framför sig. Det är kul att lira med honom.

Finland visade dock effektivitet i andra, gjorde två raka mål genom Veli-Matti Savinainen och Jarno Karki och när Savinainen utökade till 3–1 9.24 in i tredje såg matchen ut att vara körd för svensk del.

Skapade nerv

Philip Holm reducerade dock, också han med sitt första mål i Tre Kronor-tröjan, efter 10.53 och skapade ny nerv i matchen.

Men trots bra tryck på slutet lyckades Sverige inte lura Koskinen fler gånger och fick nöja sig med tredjeplatsen efter två förluster på tre matcher.

– Första två matcherna är klart godkända, där hade vi bra energi. I dag var det sporadisk energi, vi blev hårt straffade bakåt och fick inte belöningen framåt, säger svenske förbundskaptenen Rikard Grönborg.

– Men jobbet finns där, det vill jag understryka, även om vi behöver den där ”snipern” som gör det lilla extra.

Ryssland vann turneringen tidigare under söndagen.

Publicerad: