Två mål av Mika Zibanejad när Rangers vann i natt

Publicerad 2023-01-24

NEW YORK. Mika Zibanejad firade jubileum på Madison Square Garden i natt.

Han smällde in två mål – samt spelade fram till ett – i New York Rangers segermatch mot Florida och därmed har han nu 250 fullträffar i världens bästa liga under bältet.

– Det är förstås kul, men jag försöker låta bli att reflektera över karriären när jag mitt i den, säger stjärncentern till Sportbladet efter 6-2-triumfen.

Det var en något udda duell de utkämpade på Manhattan, New York Rangers och Florida Panthers. Hemmalaget avlossade påfallande få skott i första och andra perioden, men hade ändå 3-1-ledning efter 40 minuter – och vann till slut med 6-2.

Effektivitet kan man kalla det. Och allra effektivast var Mika Zibanejad. Han smällde in ett powerplay-mål i första perioden med sitt patenterade direktskott och skickade in ytterligare en puck bakom Alex Lyon under kontring i andra – och så hann han assistera till en balja signerad Adam Fox.

PLUS: Stjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”

– Det är självfallet skönt att sätta dit pucken när man får lägen säger han när vi träffar honom efteråt.

– Om jag kände att jag fick bra träff på direktskottet? Ja, absolut. Det är inte lätt och eftersom motståndarna ofta punktmarkerar mig händer det att jag inte får några lägen alls, men ikväll stod Panarin för ett väldigt bra förarbete så jag fick en yta att skjuta på och som sagt, det kändes direkt att det blev en bra träff.

Med de två strutarna nådde den 29-årige stockholmaren alltså milstolpen 250 mål.

– Det är förstås kul, men jag försöker låta bli att reflektera över karriären när jag mitt i den. Jag hoppas jag har några bra år kvar, flinar han.

För övrigt:

Vid ställningen 5-2 i tredje perioden, med nästan åtta minuter kvar, tog Floridas coach Paul Maurice det djärva beslutet att plocka ut målvakten Lyon och satsa allt på en comeback med sex man på isen.

Det lyckades inte. Däremot höll Rangers målvakt Igor Sjestiorkin sånär på att sätta en puck i den tomma kassen på andra sidan isen – men den gick någon decimeter utanför.

– Det var värt att ta en chans, men ”Lindy” (Ryan Lindgren) sa åt mig att jag inte kunde göra mitt första mål innan honom, säger han med ett brett leende.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Följ ämnen i artikeln