Succé för ”Lill-Fimpen”

Publicerad 2024-04-07

Hattrickhjälte: ”Overkligt”

NEW YORK. Lill-Fimpen glöder.

Han fullbordade NHL-karriärens första hattrick när San Jose återigen skrällde mot St Louis i natt – och passade samtidigt på att bli sudden death-hjälte.

– Det känns overkligt, säger den 21-årige rookien efter 3-2-segern.

Det var länge sedan San Jose Sharks hade något att spela för, de blev i praktiken avhängda redan i höstas – men de unga spelarna gör ändå vad de kan för att snygga till slutklämmen av säsongen och det gäller inte minst svenske ynglingen William ”Lill-Fimpen” Eklund.

Han gjorde alltså samtliga mål när hajarna bet St. Louis i halsen i natt.

Först smällde han in ett rykande direktskott i ett powerplay 14.42 in i andra perioden och i ytterligare ett PP drygt två minuter senare fick han tag i en retur framför Joel Hofer och skickade in även den i nätmaskorna.

Hjälte i förlängning: ”Overkligt”

NHL-karriärens första hattrick såg den 21-årige stockholmaren sedan till att fullborda när det behövdes som bäst:

I sudden death.

Förlängningen hade pågått i knappt fyra minuter när William och backen Jacob MacDonald kom loss i två-mot-en-läge och just som det såg ut som att han skulle passa piskade svensken upp den avgörande 3-2-pucken i nättaket.

– När vi kom loss på övertid var jag helt inställd på att skjuta, jag försökte bara komma fram till buren. Kanske var det lite tursamt, säger han med ett leende bredare än hela San Francisco-bukten när han möter media efteråt.

– Det känns helt overkligt.

William Eklund gratuleras efter ett av sina mål i natt.

”Lagseger”

Som den den ödmjuke svensk han är framhåller ”Lill-Fimpen” samtidigt kollektivet.

– Detta var framför allt en lagseger. Jag älskar killarna i vårt omklädningsrum. Vi fortsätter jobba stenhårt varje dag och klagar aldrig. Det här var stort för oss, säger han.

Blues har nu, mot allt förnuft, förlorat samtliga matcher mot hajarna i år och den här smällen sved extra mycket, för den reducerade chanserna att nå slutspelet avsevärt.

– Otroligt frustrerande, konstaterar backen Colton Parayko.

Fabian Zetterlund assisterade till ett av landsmannen Eklunds tre mål.

Följ ämnen i artikeln