Dom har fallit mot Kristianstad

Domen har fallit mot Kristianstad efter skandalmatchen mot Tingsryd.

Arrangörsklubben Kristianstads IK döms till 40 000 kronor i böter, tilldelas varningar samt ska spela en match utan publik på ståplatsen avsedd för hemmafansen.

Det var i mötet den 28 oktober mellan hemmaklubben Kristianstad och Tingsryd som det blev stökigt på läktaren samt på isen.

Vid ställningen 5–1 till hemmalaget Kristianstad fem minuter in i tredje perioden avbröts matchen i samband med ett spelavbrott.

En hög smäll briserade i Kristianstad ishall varpå domarna beordrade spelare och ledare ut i omklädningsrummet.

PLUS: Axelssons betyg: Så bra är hockeyexperterna

”Ett mordförsök” dundrade Tingsryd AIF:s tränare Fredrik Glader i C More efteråt.

– Jag lider med svensk hockey i stort. Att en supporter kastar in en banger eller bomb. Den landar två-tre meter från vår målvakt. Vad hade hänt om han hade träffat honom? Han hade kunnat dö. Så pass jävla allvarligt är det, sa Glader till Sportbladet efter matchen.

Tidigare har Ishockeyförbundet beslutat att den tredje perioden ska spelas om och att den matchen spelades utan publik den 10 november.

Nu har även Tävlingsnämnden kommit med beslut gällande störningsproblemen på matchen.

Och man finner Kristianstads IK skyldig till att ha bristande säkerhet och att man inte uppfyllt regelverket för underliggande säkerhetsföreskrifter.

Tvingas spela inför tom ståplats

Klubben får 40 000 kronor i böter, tre varningar samt att matchen mot Tingsryd i hemmaarenan den 29 december ska spelas inför en tom ståplats avsedd för hemmasupportrar.

– Vi har experter som dömer och de har väl gjort sitt bästa i att ta fram domen. Jag struntar om det är hemmafans på nästa match mellan oss. Inget jag kommer ha fokus på. De skötte sig i Tingsryd senast, säger Tingsryds tränare Fredrik Glader, som inte hade en aning att beslut fallit i ärendet.

Kristianstads IK har överklagat beslutet.

– Vi har överklagat alla delar. Vi tycker att båda ståplatserna ska stängas i nästa match mot Tingsryd, bland annat. Vi ifrågasätter generellt varför det ska vara det högsta straffet på skalan när Ishockeyförbundet inte skött ärendet så som många önskat sig, säger klubbchefen Totte Karström.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN