Zibanejad glödhet när Rangers bröt sviten

NEW YORK. Mika Zibanejad fick feeling igen och stod för såväl mål som två fantastiska assist.

Därför lyckades New York Rangers bryta sin fyra matcher långa förlustsvit i Texas under lördagen.

– Det har varit lite frustrerande att puckarna inte velat gå in, vare sig för mig eller för laget, så det här var riktigt skönt, säger stjärncentern till Sportbladet efter 6-3-segern.

Efter en lovande start på säsongen körde det under vecka 2 och 3 ihop sig en smula för favoriterna från Manhattan. De har, i alla fall tidvis, spelat bra men inte lyckats göra mål och därför förlorat fyra matcher i rad.

– Det är den stora skillnaden mot starten ifjol. Då spelade vi väldigt dåligt men vann i alla fall, säger Mika Zibanejad med ett skratt när vi når honom efter lördagsmatinén mot Dallas Stars.

– Den här inledningen är att föredra. Vi vill förstås ha två poäng i varje match, men så länge vi spelar så här bra vet vi att vi kommer vinna i längden.

Som i Texas. Där kom äntligen islossningen. Den svängiga och öppna matchen stod 3-3 efter två perioder. Sedan vred gästerna från nordost på kranen, gjorde tre raka mål och vann till slut med 6-3.

– Det var en mycket viktig seger, vi behövde verkligen det här, fortsätter Mika.

Mika Zibanejad.
Mika Zibanejad.

– Naturligtvis var det också skönt att vi fick utdelning. Det har varit lite frustrerande att puckarna inte velat gå in, vare sig för mig eller för laget.

Flyger direkt vidare till Phoenix

Ja, den 29-årige center från södra Stockholm hade innan resan till Dallas lämnat isen utan poäng fyra kvällar i rad, men mot Stars styrde han in femte målet för säsongen och stod dessutom för två mästerliga assist. Den sista, till nye lekkamraten Vincent Trochecks 6-3-mål – en helt oväntad liten touch mitt framför kassen – skulle det kunna skrivas poesi om.

– Jag hade bra skottläge själv också, men jag visste att han fanns där ute och förstod att alla trodde jag skulle skjuta, så det kändes som ett bra alternativ, konstaterar han.

Det egna målet, precis i början andra perioden, kom som så ofta i powerplay – men det krävdes att Mika sökte sig mot kassen och styrde in pucken. Sitt spektakulära direktskott tilläts han inte använda. Motståndarna har insett hur farligt det är, så han blir han mer eller mindre punktmarkerad i numerära överlägen.

– I powerplay får jag inte mycket utrymme, nej. Men dessbättre har vi fyra andra på isen som också kan göra mål, så ägnar de för mycket tid åt mig får de skylla sig själva, då är det någon annan som sätter pucken.

Rangers flög direkt efter slutsignalen vidare till Phoenix, där de natten mot måndag möter Coyotes i pytte-hallen Mullett Arena.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!