Rakells galna form – gjorde äkta hattrick

avPer Bjurman

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

NEW YORK. Rickard Rakell är i kanonform – lagom till ännu ett eventuellt VM-framträdande med Tre Kronor.

Han stod för ett äkta hattrick när Anaheim slog ett blekt Edmonton i natt – alltså tre mål i följd i en och samma period.

– Men jag har inte tagit något beslut om VM ännu. Det kommer jag göra efter match nummer 82, säger den 25-årige prickskytten till Sportbladet efter 5-1-segern.

Anaheim Ducks är ju sedan länge avhängda och kommer gå på sommarlov nästa helg, men de tycks fast beslutna att avsluta säsongen på ett snyggt sätt – och särskilt verkar det gälla Rickard Rakell.

Han var glödhet och gjorde alltså tre mål i följd i andra perioden – utan att någon annan gjorde mål emellan. Det är ingenting annat än ett äkta hattrick, det.

”Vår kedja har varit bra”

– Det var såklart riktigt kul att göra några mål, men framförallt är det skoj att vi kan avsluta säsongen på rätt sätt, säger Rickard när vi når honom efter slutsignalen.

– Jag tycker att vi som lag har tagit ett steg i rätt riktning senaste tiden och min kedja, med främst ”Silvan” (Jakob Silfverberg) i spetsen, har varit bra och lyckats producera framåt så det är kul.

Rikard Grönborg och de andra i Tre Kronor-ledningen slickar sig garanterat om truten åt Rakells fina vårform, för han är ju given i VM-truppen – om han kommer.

Men det får vi se.

– Jag har inte tagit något beslut om VM ännu. Det kommer jag göra efter match nummer 82, klargör stockholmaren.

Edmonton i princip borta

Detsamma lär gälla Hampus Lindholm och nämnde Silfverberg – som stod för två assist vardera i Edmonton och är självskrivna i VM-truppen de också, om de vill och kan.

Edmonton har fortfarande åtta poäng upp till strecket efter nattens debacle – med fyra matcher kvar att spela. Matematiskt kan de fortfarande nå sista wild card-platsen, men allt som måste hända i så fall är så osannolikt att det knappt går att tänka på.

Oscar Klefbom bidrog i alla fall med en assist mot ankorna.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL