Holtz-feber på Hovet

Frölunda besegrade Djurgården på Hovet

avTomas Ros

Det var NHL-invasion på Hovet i samband med Djurgården–Frölunda.

I fokus: givetvis Alexander Holtz, som kommer gå tidigt i NHL-draften i sommar.

– Vi kunde räkna in 23 stycken så kallade NHL-biljetter till matchen, säger Mattias Lönngren, kommunikationschef för Djurgårdens IF.

Det var en repris på SM-finalen mellan Djurgården och Frölunda.

På förhand såg det också ut att bli en match mellan två av världens bästa spelare födda 2002, Lucas Raymond i Frölunda och Alexander Holtz i Djurgården.

Men Raymond följde inte med till Stockholm. Han spelade match med Frölundas J20 på onsdagskvällen och fick vila från SHL.

Smockfullt

Givetvis hade NHL-klubbarna noterat att stortalangerna skulle kunna mötas och NHL-platserna vid pressläktaren i den gamla arenan var smockfulla.

Bland annat hade Montreal tre personer på plats, rutinerade och noggranna Christer Rockström, Tommy Lehmann och spelaransvarige Martin Lapointe.

– Det är klart att vi följer Alexander. Vi försöker se honom vid så många tillfällen som möjligt, säger Rockström.

Holtz gjorde en gedigen SHL-match. Han fick förmånen att spela i Djurgårdens förstakedja med Patrik Berglund och Sebastian Strandberg.

Som vanligt fick han förtroende i powerplay, men det var inte Djurgårdens bästa gren på torsdagskvällen. Trots många chanser i spelformen blev det bom.

– Jag tänker inte på scouterna på läktaren. Det ingår väl i spelet antar jag. Mitt fokus ligger på att underhålla och det är det jag försöker göra, säger Holtz om uppståndelsen.

Scouterna ska ranka spelarna inför draften och i det arbetet ingår även att lära känna personen Holtz.

– Det blir några luncher med NHL-klubbar. Jag tycker inte att det stör nämnvärt. Det är bara roligt, säger han och menar att det var synd att han inte fick möta Raymond på torsdagskvällen.

Nu var det Frölunda som tog tag i taktpinnen i SM-final-reprisen.

Frölunda vann på Hovet

Mats Rosseli Olsen styrde in 0–1 i första perioden, Holtz var inne på isen för Djurgården vid målet.

Johan Sundström slog in en puck på volley i mittakten, ett mål som videogranskades under en väldigt lång period.

I slutet av andra perioden räddade hemmalaget spänningen när Linus Hultström satte 1–2 bakom den mycket duktiga Niklas Rubin i Frölundas mål.

I tredje perioden fick tv-tittarna och Hovet-publiken se en rosenrasande Roger Rönnberg. Johan Sundström blev upphakad i offensiv zon, men domare valde att inte ta utvisning. Spelet vände och Michael Haga satte kyligt 2–2. Rönnberg blev vansinnig när han såg en repris på haknings-sekvensen på jumbotronen och kastade en vattenflaska i golvet med en bildvänlig vattenkaskad som följd.

Matchen avgjordes i förlängningen när Jacob Moverare satte 2–3.

Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM