Lehners olyckliga nick i eget mål

NEW YORK. Robin Lehner försökte ”göra” en Henrik Lundqvist – men råkade istället nicka in den avgörande pucken i egen kasse.

– Jag var givetvis inte så glad över det. Men misstag inträffar ibland, säger den svenske Vegas-keepern efter 1-3-förlusten mot Chicago.

Henrik Lundqvist brukar ju då och då nicka höga puckar som kommer singlande mot honom och det var alltså också vad Robin Lehner försökte göra när Chicago-forwarden Matthew Highmore 14.40 in i första perioden i fjärde mötet mellan Vegas och Chicago vispade iväg iväg ett skott från vänstra sarghörnet – men tyvärr träffade pucken på sidan av hjälmen och gick in i kassen.

Särskilt olyckligt då målet – som innebar att Blackhawks gick upp i 2-0-ledning – till slut visade sig bli matchavgörande.

– Jag vet inte om det finns så mycket att säga om det, suckar Robin på presskonferensen efteråt.

– Jag var givetvis inte så glad över den sekvensen, det var ett misstag. Men sådana inträffar och det är bara att försöka glömma den och fokusera på att ta nästa puck istället.

Till slut vann Chicago med 3-1 och undvek därmed att bli ”svepta” av de gyllene riddarna.

– Det är ironiskt. Vi gör vår bästa match i hela slutspelet. Då förlorar vi för första gången. Men Corey Crawford i Chicagos kasse var väldigt bra, säger coachen Pete DeBoer.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!