Berglund: ”Otroligt viktigt för mitt beslut”

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:

GÄVLE. Brynäs IF tackar fansen för Patrik Berglunds påskrift.

Men de borde nog tacka pratkvarnen Johan Alcén också.

– Han gillar verkligen att snacka, men det var otroligt viktigt för att jag i slutänden skulle ta det här beslutet, säger ”Bulan” Berglund.

Brynäs IF:s supportrar gjorde så Patrik Berglund, 32, kunde skriva på.

För ”Bulan” är det hedrande, men samtidigt också ett tydligt tecken på vad klubben vill.

– Det är väldigt uppskattat att se hur många som stöttar organisationen i Brynäs, och på samma gång visa att de verkligen ville göra en storsatsning, det enda jag kan säga är att det är kul att få vara med på den resan, säger han och fortsätter:

”Blir mer press att leverera nu”

– Det blir lite mer press på en att leverera nu, men jag är ganska van, så jag får leva upp till det här helt enkelt, skämtar han.

Men det är inte bara fansen som sett till att den här värvningen kunnat genomföras. Det finns en annan väldigt stor anledning till Berglunds påskrift.

Patrik Berglund bredvid sportchef Michael Sundlöv.
Foto: PONTUS ORRE
Patrik Berglund bredvid sportchef Michael Sundlöv.

Nämligen ”Bulans” nära vän, Brynäsforwarden Johan Alcén.

– Ja, det har varit mycket snack, och han gillar verkligen att snacka, skämtar Berglund och fortsätter i mer seriös ton:

– Men han har legat på mig rejält, och det har varit otroligt kul.

”Viktigt för mitt beslut”

32-åringen menar också att det varit väldigt nyttigt att kunna få en insikt i klubben på flera plan.

– Man har fått höra väldigt mycket om laget och klubben, och det blir kanske lite mer ärliga åsikter när det kommer från en spelare och en vän. Åsikter som man alltid är väldigt nyfiken på, men som man kanske inte får höra från en GM eller en coach. Så det snacket var otroligt bra och otroligt viktigt för att jag i slutänden skulle ta det här beslutet.

Det fanns inga andra klubbar som var aktuella?

– Nej, det skulle jag inte säga, jag har gjort klart med den här klubben, och jag visste för längesedan att det skulle bli så.

Det var aldrig aktuellt med Djurgården?

– Såklart har det varit prat fram och tillbaka, men vi kom aldrig till någon överenskommelse överhuvudtaget. Och när hela det här kaoset inträffade efter säsongen blev det väldigt mycket osäkerheter och det är egentligen där jag vill lämna det.

Foto: PONTUS ORRE
Nummer 21 – ett nummer som förpliktigar i Gävle.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN