Jätteaffär i NHL – stjärnan bortbytt

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Sommarens första ”blockbuster” är ett faktum.

Superstjärnan P. K. Subban, 30, trejdas från Nashville Predators – till New Jersey Devils.

Ryktena om att Nashville Predators stjärnback P. K. Subban, som är sambo med alpina legendaren Lindsey Vonn, skulle vara tillgänglig för en trejd började florera på allvar för en dryg vecka sedan.

Nashville – som har en bred backbesättning med spelare som Roman Josi, Mattias Ekholm och Ryan Ellis – uppgavs kunna tänka sig att släppa Subban, som hade en poängmässigt svag säsong i fjol (31 poäng på 63 matcher.

Nu har det hänt.

Går till Devils

Subban trejdas – till New Jersey Devils.

I utbyte får Nashville två andra backar: 24-årige Steven Santini och 22-årige Jérémy Davies. Dessutom får de två andraval plus att de inte behöver behålla någon del av Subbans lön.

1 av 2 | Foto: Graham Hughes / TT NYHETSBYRÅN

Vill ha Duchene?

För Nashville innebär det samtidigt att man frigör nödvändigt löneutrymme. Subban är nämligen NHL:s tredje bäst betalde back med sina 9 miljoner dollar.

Pengarna som blir över kommer Nashville förmodligen att lägga på Roman Josi, som ska ha nytt kontrakt – samt eventuellt en ny stjärncenter.

Det har ryktats om Matt Duchene, som är unrestricted free agent och som föga sannolikt har för avsikt att stanna i Columbus Blue Jackets.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!