Vikarie Viksten tog chansen när FBK vann

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Färjestad söker ersättare till poängkung Michael Lindqvist.

I dag visade vikarie Viksten att han kan vara lösningen.

– Jag ska göra mitt bästa och förhoppningsvis peta in en puck då och då, säger Daniel Viksten efter att ha legat bakom FBK:s seger mot Malmö.

Det har uppstått ett stort hål i Färjestads laguppställning efter att poängkungen Michael Lindqvist blivit långtidsskadad. Senaste matcherna har Jesper Olofsson fått chansen bredvid Marcus Nilsson och Gustav Rydahl men mot Malmö testade Johan Pennerborn i stället att plocka in Daniel Viksten på den platsen.

Efter 48 sekunder hade vikarien tackat för förtroendet genom att vispa in en retur till 1–0.

– Det var ett skönt mål, säger Daniel Viksten.

C More: Hur ser du på att ersätta Michael Lindqvist?

– Det är svårt. Micke är en av SHL:s bästa forwards men jag ska göra mitt bästa och försöka peta in någon puck då och då. Nu får jag stå på min position i powerplay också och kanske kan nypa dit någon då och då, säger han.

Hela kedjan målskyttar

Malmö drev på för en kvittering men när man fick chansen i powerplay var det Viksten som tog pucken i egen zon, drev upp och slog en läcker lobbpassning till framstörtande Gustav Rydahl som satte 2–0.

– Vilken fart, det ser ut som Konstantin Komarek trampade i smör där, han måste ha tappat sju, åtta meter, säger C Mores expert Petter Rönnqvist.

Michael Latta gjorde 3–0 innan paus och sedan blev Marcus Nilsson tredje länk i förstakedjan att näta till 4–0. Återigen med assist från Daniel Viksten.

Matchen slutade 5–1 efter ett tröst mål av Nicolai Mayer och ett läckert solomål av Jesper Olofsson.

Foto: TT
Daniel Viksten.
Publicerad: