Modo mot hockeyallsvensk final – Timrå förlorade

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Modo slog Tingsryd.
Foto: BILDBYRÅN
Modo slog Tingsryd.

Vinst för Modo – förlust för Timrå.

Två resultat som gör att det ska väldigt mycket till om det inte blir Modo som spelar hockeyallsvensk final mot Björklöven senare i mars.

– Det är ett bra utgångsläge i och med att vi har det i egna händer, säger Modos sportchef Fredrik Glader i C More.

Björklöven mot Modo. Av allt att döma ser det ut som att det är dessa två lag som möter varandra i den hockeyallsvenska finalen.

Det står klart efter att Modo gjorde vad man skulle hemma mot Tingsryd. Skyttekungen Jonathan Johnson satte 1–0 i första perioden, ett mål som blev startskottet på en målrik afton för hemmalaget som till slut vanns med 6–1.

– Skönt och välbehövligt för oss. Det är tufft att fara till Bik och veta att du måste ta tre poäng, säger Modos Linus Pettersson i C More. 

En poäng från poängrekordet

Jonathan Johnson gjorde tre poäng i matchen. Något som gör att han endast är ett poäng ifrån att tangera Pär Arlbrandts rekord på 77 poäng.

Samtidigt några mil söderut behövde Timrå tre poäng för att hålla liv i kampen om andraplatsen med Modo.

Men det var inget lätt motstånd i form av serieledande Björklöven. Något som visade sig på isen.

William Eriksson satte 4–1 till Björklöven i början av tredje perioden. Där och då såg en hockeyallsvensk finalplats ut att vara långt borta för Timrå men två snabba mål, Jonathan Dahlén följt av Filip Lander, gav liv i tillställningen.

Men Björklöven fick stopp på ett forcerande Timrå och vann med 4–3.

”Gjort elva mål tidigare”

För Timrå blir det nu ett högt berg att bestiga på fredag. Med en omgång kvar att spela är man tre poäng bakom Modo, och för att ha en chans på andraplatsen måste Modo förlora på ordinarie tid borta mot Bik Karlskoga.

Samtidigt måste Timrå besegra Kristianstad med stora siffror då Modo har klart bättre målskillnad.

– Det är klart att det är jobbigt när Modo vinner med klara siffror. Men hockey ska spelas i 60 minuter och vi har en chans till mot Kristianstad. Vi har gjort elva mål tidigare och vi ska försöka göra det igen, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell

LÄS VIDARE

Publicerad: