Så kan Linköpings lag nästa säsong se ut

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Säsongen är slut för Linköping. För andra året i rad missade LHC slutspel. Vilka spelare försvinner nu och vilka spelare måste sportchef Niklas Persson värva in?

Sportbladets Hans Abrahamsson har tittat närmare på lagbygget till nästa säsong.

Så kan Linköpings lag se ut nästa år (fetade spelare är inte helt klara, eller ryktas vara på väg in)

Tränare: Huvudtränare Bert Robertsson har kontrakt i ytterligare två år. Assisterande tränaren Johan Åkermann har utgående men här diskuteras en förlängning. Daniel Eriksson har kontrakt i ytterligare ett år. 

Målvakter

M1: Jonas Gustavsson

M2:

Linköpings målvakt Jacob Johansson kan lämna
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Linköpings målvakt Jacob Johansson kan lämna

Förstafemman

B1: Jonas Junland

B2: Mattias Bäckman

F1: Broc Little

F2: Jaakko Rissanen

F3: 

Foto: Stefan Jerrevång/TT
Mattias Bäckman

Andrafemman

B3: Jonas Holös

B4: Max Lindroth

F4:

F5: 

F6: Henrik Törnqvist

Tredjefemman

B5: Simon Lundmark

B6: Hampus Larsson

F7: Andrew Gordon

F8: Dan Pettersson

F9: Jarno Kärki

Fjärdefemman

B7: William Worge Kreü

B8: Anton Mylläri

F10: Jimmy Andersson

F11: Mikael Frycklund

F12: Nicola Pasic

Extra

F13: 

Foto: Mikael Fritzon/TT
Eddie Larsson lär inte bli kvar i LHC

Kommentar: Viss osäkerhet runt målvaktsfrågan. Både Jonas Gustavsson och Jacob Johansson har kontrakt men båda försvinna. Framför allt Johansson behöver en nystart i annan miljö. Jonas Enroths, som ligger i kontraktsbråk med Örebro, är ett namn som har nämnts. På backsidan har nyckelpjäser som Holös och Junland kontrakt. En potentiell försteback, Mattias Bäckman, har kontrakt, men som vanligt de senaste åren är det stora frågetecken runt hans fysiska status. Spelade inte alls den här säsongen. Fungerar Bäckman finns det inte många hål kvar att fylla. Tidigare lagkaptenen Eddie Larsson lär inte bli kvar, inte heller amerikanen Sam Lofquist. Offensivt finns det mer att göra för sportchef Niklas Persson. Det finns några nyckelpositioner högt upp där Linköping måste ta rätt beslut. Spetsvärvningen Patrik Lundh har inte slagit väl ut och det känns högst tveksamt om Linköping går vidare med optionsåret, om nu inte prislappen går ner. Jaakko Rissanen har gjort en bra säsong och funkat med Broc Little och det kan bli en fortsättning, sedan är finländaren kanske mer en andrecenter i ett Linköping som vill klättra i tabellen nästa säsong. 

De har utgående kontrakt

Almen Bibic, b

Anton Björkman, b

Adam Ginning, b

Eddie Larsson, b

Sam Lofquist, b

William Worge Kreü

Nichlas Hardt, f

Adam Helewka, f

Robin Johansson, f

Sebastian Karlsson, f

Patrik Lundh (optionsår)

Olle Lycksell, f

Jaakko Rissanen, f

Joe Whitney, f

Kommentar: En del spelare med tunga roller den här säsongen står utan kontrakt, men ska Linköping ta nästa steg är det nog få på den här listan man ska satsa på. Jaakko Rissanen kan vara en att gå vidare med. Unge forwarden Olle Lycksell, som placerats i andra SHL-klubbar, och ännu yngre backen William Worge Kreü är två andra. Veteranen och trotjänaren Sebastian Karlsson har spelat sin sista match efter elva säsonger i klubben. 

Publicerad: