Klingberg: ”Det är jobbigt för alla”

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: Jeffrey McWhorter / TT

NEW YORK. Dallas Stars-spelarna chockades svårt när de på tisdagsmorgonen kom till hallen och fick veta att coachen Jim Montgomery hade fått sparken.

Några timmar senare lyckades de ända samla sig till en förträfflig insats och slog New Jersey med 2-0.

– Det här här tråkigt och jobbigt för alla parter, men vi kan bara fortsätta försöka göra vårt jobb och det gjorde vi, säger backstjärnan John Klingberg till Sportbladet.

Det kom som en total överraskning, tisdagsmorgonens besked att Dallas Stars-coachen Jim Montgomery fått sparken med omedelbar verkan – för vad general managern Jim Nill, utan att gå in på detaljer, beskriver som ”oprofessionellt beteende” under den gångna helgen.

Och spelarna i Texas-klubben visste inte mer än någon annan på förhand. De bara ställdes inför faktum när de dök upp i American Airlines Center för så kallade ”morning skate”.

”Har fullt förtroende”

– Det kom som en chock. Ingen hade någon aning, säger John Klingberg när vi når honom i hemstaden.

– Det är såklart väldigt tråkigt och jobbigt för alla parter, men vi i laget har fullt förtroende för att det som skett under dagen gått rätt till.

Så mycket tid att fundera har John och hans lagkamrater dock inte haft ännu. Bara timmar efter beskedet var de tvungna att mobilisera all kraft för hemmamötet med New Jersey – under nye coachen Rick Bowness.

Och imponerade nog lyckades de samla sig till en riktigt gedigen insats och slog gästerna med 2-0.

– Det enda vi spelare kan göra är att försöka fortsätta göra vårt jobb och vinna matcher och till slut gjorde vi ju det ikväll, konstaterar ”Burger” Klingberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey