”Brukar inte gå in i omklädningsrummet...”

Philadelphia krossade Toronto

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Nyhetens behag efter tyrannen Mike Babcocks sorti har tydligen lagt sig i Toronto.

Maple Leafs åkte på en 6-1-propp mot Philadelphia i natt – och fick sig faktiskt en uppsträckning av nye coachen Sheldon Keefe.

– Jag brukar inte gå in i omklädningsrummet efter matcherna, men nu kände jag att det var angeläget att understryka att vi ska vara ett lag med karaktär, förklarar han

Det mesta har varit en dans på de berömda rosorna för de blåvita löven sedan Mike Babcock förrförra veckan sparkades och ersattes av unge, progressive Sheldon Keefe.

Men i i Philadelphia i natt fick den korta smekmånaden ett abrupt slut.

Leafs hängde med hyggligt i två och en halv period och hade faktiskt 1-1 efter halva tredje perioden – och låg inte under med mer än 2-1 när tre en halv minut återstod. Men då brakade de ihop fullständigt och lyckades alltså till slut få stryk med 6-1.

”Det brukar jag inte göra...”

Då reagerade Keefe kanske inte med samma vrede som sin företrädare, men han klev in i omklädningsrummet och sa några sanningens ord.

– Det brukar jag inte göra, men nu kände jag att det var angeläget att understryka att vi ska vara ett lag med karaktär, säger coachen till Toronto Sun.

– Vi bara övergav vår målvakt i slutet. Det är inget bra tecken för vår grupp, men förhoppningsvis skakar det här om oss. Kanske är det vad vi behöver.

Det får han veta snabbt, för redan kommande natt väntar en svår hemmamatch mot Colorado.

Foto: TT
Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey