”Det som hände får inte hända”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Hockeyettans huvudsponsor bröt avtalet.

Två år innan det gick ut.

Med anledning av bråket mellan ligan och Boden.

– Den här situationen kan inte Hockeyettan lastas för, säger ordförande Ronnie Glysing till Sportbladet.

I veckan blev Hockeyettan av med sin huvudsponsor ATG, de motiverade beslutet med att de tyckte att samarbetet inte fungerat som önskat.

– Tyvärr har det under säsongen funnits och finns fortfarande oenighet inom Hockeyettan rörande rättighetsavtalet vilket givetvis försvårar ett fungerande samarbete, sade Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG, i ett pressmeddelande som publicerades under tisdagen.

Sportbladet har sökt Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing sedan dess, nu på torsdagskvällen kommenterar han situationen.

– Jag tycker att det är väldigt beklagligt. Vi har jobbat många år på att få större intäkter, vi hade ett jättebra avtal på alla sätt och vis. Det som hände får inte hända, vi hade tagit ett kollektivt beslut som bygger på solidaritet. Jag har viss förståelse för ATG:s beteende, säger Ronnie Glysing.

Hur ser du på att ATG bryter ett treårsavtal redan efter ett år?

– Man kan väl säga att vi har olika uppfattningar om det hela. Det rör sig om ett betydande belopp och självklart kommer det att påverka oss, det är ett stort ekonomiskt avbräck. Vi kommer att föra en diskussion, och det gör vi gärna med ATG och inte med media.

ATG hävdar att de bröt avtalet på grund av schismen Hockeyettan hamnat i med två av 46 medlemsklubbar – Boden och Visby/Roma – gällande tv-avtal. De två klubbarna skrev inte under att ATG fick sända deras matcher på sin plattform, och i protest mot vad de menar är ett felaktigt agerande från Hockeyettans sida valde de att sända sina matcher på sina egna hemsidor.

Foto: SVT
Ronnie Glysing, Hockeyettans ordförande.

– Det här kan inte Hockeyettan lastas för. Vi var eniga, samtliga medlemsföreningar, om att vi skulle hitta en samarbetspartner. Vi har två ben, spelbolag det ena och ljud- och bildrättigheter det andra. Och när man skriver ett avtal litar man på att det ska fullföljas. Och vi blir ledsna när man inte lever upp till det.

Hur går arbetet med att hitta en ny samarbetspartner?

– Det är en fråga som vi arbetar med. Vi jobbar med att hitta en lösning. Det är viktigt att hitta en ny huvudsponsor, jag tror inte att vi gör det på en dag. Och nu har vi ju corona, tidpunkten är illa vald.

Ärendet är tänkt att gå till skiljenämnd. Boden hade på sig till början av maj att lämna in ett första svar, men det kom inte då. De ska ha begärt ytterligare anstånd till elfte maj.

Foto: ATG:s pressmeddelande
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN