Laget finns inte – donerar ändå 10 miljoner kronor

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Arenan är under uppbyggnad.
Foto: Ted S. Warren / TT
Arenan är under uppbyggnad.

En klubb som aldrig har spelat en match.

Har inget officiellt namn.

Ändå donerar den nästan tio miljoner kronor i kampen mot coronaviruset.

– Vi vill hjälpa till under denna osäkra tid, säger NHL Seattles vd Tod Leiweke.

Från och med nästa säsong blir NHL Seattle, arbetsnamnet innan de väljer mellan bland annat Seattle Sockeyes och Seattle Kraken, ligans 32:a lag. Men redan nu vill klubben visa engagemang i samhället.

Tillsammans med investeringsbolaget Oak View Group har klubben skänkt en miljon dollar, motsvarande 9,9 miljoner kronor, till de som blivit utsatta med anledning av coronaviruset. 800 000 dollar, 7,9 miljoner kronor, går till arbetare som kan handla mat för pengarna, och resten doneras till bland annat ett museum för barn i Seattle, operan i staden och Seattles internationella filmfestival.

”Blir bättre”

– Våra drömmar om ett NHL-lag och en ny arena i Seattle kom från ett starkt samarbete med staden, för att skapa ett varaktigt samhälle. I den andan vill vi ge tillbaka och stötta familjer i brådskande behov av stöd, säger klubbens vd Tod Leiweke enligt NHL.com.

– Vi vet att bättre dagar väntar framöver, men vi vill hjälpa till under denna osäkra tid.

Foto: Ted S. Warren / TT NYHETSBYRÅN
Ron Francis är general manager för nya laget. Här presenteras han med bilder på när han var spelare.

NHL Seattle kommer att ha Ron Francis som general manager, 57-åringen som tidigare hade samma roll i Carolina Hurricanes i fyra säsonger. Laget kommer att tillhöra västra konferensen och Keyarena, där stjärnorna ska skrinna ut på isen, rymmer 17 400 åskådare.

NHL-säsongen är just nu pausad, och spelarnas beordrade karantän skulle ha tagit slut i dag men förlängs nu till den 30 april.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN