Sundqvist stekhet i Stanley Cup-slutspelet

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Oskar Sundqvist håller på att bli en av St. Louis stora slutspelshjältar.

Den 25-årige bjässen från Boden prickade in två mål när Blues i natt skällde med en ny bortaseger mot Winnipeg.

– Ja, kul. Det känns som att det går bättre och bättre för varje match, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern.

Han är ingen av de mest namnkunniga svenska stjärnorna i NHL, förre Skellefteå-centern Oskar Sundqvist, men han fick sitt genombrott med Blues i årets grundserie – och tycks bara fortsätta varva upp nu när Missouri-klubben nu håller på att ställa till med slutspelsskräll mot favoriten Winnipeg.

Ändrat efter ”lite skit”

Han spelade fram till ett av de två målen i första segermatchen i snopna Bell MTS Place i onsdags – och när gästerna vann ytterligare ett sprakande drama med uddamålet i natt prickade han själv in två fullträffar.

– Jag har fått lite skit för att jag inte skjuter mer så nu tänkte jag att jag väl får göra det då och det gick bra ikväll. Kul att se puckarna gå in, säger ”Sunken” när vi når honom strax innan det är dags att släcka lampan i Winnipeg.

– Det känns överhuvudtaget bra, det funkar fint för hela kedjan jag bildar med Jaden Schwartz och David Perron. Det är duktiga hockeyspelare och det känns som det går bättre och bättre för oss för varje match.

Foto: JOHN WOODS / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Tuff arena att spela i”

Att Blues nu har 2-0 i serien mot Jets är inte lika sensationellt som att Columbus leder med samma siffror mot Tampa – men nästan.

Att komma till Winnipeg och vinna två raka ska egentligen inte gå - inte den här tiden på året.

– Ja, nej, det är en tuff arena att spela i. Vi har gjort det väldigt bra och verkligen spelat som ett lag, fortsätter hjälten Sundqvist.

– Nu gäller det bara att vi fortsätter på precis samma sätt under de kommande hemmamatcherna. Det känns lovande, vi har varit starka på hemmaplan de sista tretton-fjorton matcherna.

Patrik Laine gjorde ånyo ett av Winnipegs mål, men förgäves –igen.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchlista
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM