Förslaget: Ersätta Allstarmatchen med World Cup

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

2021 års NHL-allstarmatch ersätts med ett nytt World Cup i ishockey?

Det kan bli verklighet om NHL och spelarfacket får som de vill.

– Det skulle vara någon form av miniturnering över en vecka, säger NHL-kommissionären Bill Daly till Sportsnet.

Det senaste World Cup (tidigare Canada Cup) i ishockey spelades 2016, när Kanada besegrade Lag Europa i finalen.

Planerna fanns från NHL att arrangera ett nytt nationsmästerskap nästa år, 2020, men de planerna skrotades i början av detta år i och med att NHL:s nuvarande kollektivavtal med NHL:s spelarfack närmar sig sitt slut.

”Överens om”

I en intervju med kanadensiska Sportsnet berättar nu NHL-bossen Bill Daly att planer fortsatt finns på en ny upplaga av turneringen, där alla NHL-stjärnor får spela för sina respektive nationer. Och en av idéerna är att ersätta den klassiska allstarmatchen 2021 med en ny upplaga av World Cup.

– Det skulle vara någon form av miniturnering över en vecka. Lägg till ett par dagar på det vanliga allstar-uppehållet och få in ett internationellt event, säger Daly, som menar att både NHL och spelarfacket är intresserade av att hitta en långsiktig kalenderlösning för den populära nationsturneringen.

– Det är något vi tror att vi är överens om att jobba vidare med om vi tar oss förbi detta steg.

”Ingen söker en home run”

Med ”detta steg” syftar Daly på förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal med spelarfacket. De förhandlingar som stoppade 2020-turneringen i första taget.

Förhandlingar som han nu är ”försiktigt optimistisk” kring.

– Jag tror att båda sidor har varit öppna med att dagens avtal inte är perfekt och kan förbättras, men det är ingen som söker en home run, säger Daly.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Publicerad: