Guldhjälten på väg att ta över Brynäs

Avslöjar: Johan Lindström högaktuell som ny general manager

Brynäs är på jakt efter en ny sportslig ledning.

Enligt Sportbladets uppgifter är förre guldhjälten Johan Lindström, 46, klubbens huvudspår som ny general manager, något han själv dementerar.

Dessutom är spelarprofilen Johan Alcén högaktuell för jobbet som sportchef.

Brynäs har en minst sagt turbulent säsong bakom sig. Sportsligt blev säsongen ett stort misslyckande men till slut lyckades den anrika Gävleklubben säkra nytt SHL-kontrakt. 

Ekonomiskt har det också gått tungt. Under tisdagen kom bokslutet som visade på ett minus på hela 23 miljoner kronor för koncernen. 

Dessutom måste flera viktiga poster tillsättas. Klart sedan tidigare är att Kärpäts Mikko Manner blir ny huvudtränare.

Men det ska också rekryteras en ny klubbdirektör och en ny huvudansvarig för den sportsliga sidan sedan Michael Campese och Michael Sundlöv lämnat sina poster. 

Enligt uppgifter till Sportbladet närmar sig nu klubben en lösning på den sportsliga sidan.

Vann SM-guld med Brynäs 1999

Johan Lindström var högaktuell som ny sportdirektör i Brynäs redan 2018 men då gick jobbet i stället till Andreas Dackell. Lindström var med och vann SM-guld med Brynäs 1999 men har inte jobbat med hockey på elitnivå sedan han för 17 år sedan avslutade sin egen karriär. I stället har han med framgång drivit sitt eget företag inom säljbranschen.

Enligt Sportbladets uppgifter är han Brynäs nuvarande styrelses huvudspår som ny general manager.

Själv dementerar han uppgifterna att han ska vara nära att göra klart med Brynäs:

– Jag har träffat Brynäs genom Per-Johan Johansson (sportsligt ansvarig i styrelsen) några gånger. Men det finns inget konkret att ta ställning till, inget kontraktsförslag eller liknande, säger Lindström.

Under Lindström är en annan spelarprofil högaktuell. Det handlar om Johan Alcén, 33, som har ett år kvar på sitt kontrakt med Brynäs. Planen är att Alcén i så fall avslutar sin karriär redan till den här säsongen.

Josef Boumedienne kom in som ny tränare i kvalet och har efter säsongen agerat rådgivare åt klubben. Det var Boumedienne som rekryterade Mikko Manner och Columbus talangscout ska även ha ett finger med i spelet även när det gäller den nya sportsliga ledningen.

Johan Alcén högaktuell som sportchef.
Johan Alcén högaktuell som sportchef.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!