Buffalo tog första vinsten – krossade Philadelphia

NEW YORK. Två raka förluster fick räcka.

I natt exploderade Buffalo Sabres och körde över heta Philadelphia med hela 6-1.

– Det blev lite islossning och det var väldigt skönt, säger målskytten Victor Olofsson till Sportbladet.

En så kort säsong som den som just börjat i Nordamerika har ingen råd att hamna på efterkälken från start, så efter de två inledande nederlagen mot Washington hemma i Keybank Center behövde Sabres verkligen vinna det svåra mötet med Philadelphia i natt.

Det förstod de uppenbarligen själva också, för de svarade för en utsökt insats och sopade alltså till Flyers med rungande 6-1.

– Ja, det var skönt att vi kunde studsa tillbaka på det här sättet på en gång. Vi spelade en riktigt bra bortamatch och gjorde det svårt för dem. De fick inte mycket av oss, säger svenske prickskytten Victor Olofsson när vi talar med honom efteråt.

Några av nyförvärven är riktigt bra och vi har mer bredd i truppen i år.

– Samtidigt fick vi bra utdelning, bland annat i powerplay. Det blev lite islossning.

Han levde själv upp till smeknamnet ”Goalofsson” genom att i just ett powerplay i slutet av tredje perioden piska in sitt andra mål för säsongen. 

– Det hade ingen betydelse för resultatet, men ändå, det är alltid roligt att få göra ett mål, kommenterar den 25-åring ångermanlänningen.

Retur redan i morgon

Som hoppas att segern på Broad Street innebör en snabb nystart för ett lagbygge som fått mer vingkraft sedan förra säsongen.

– Ja, några av nyförvärven är riktigt bra och vi har mer bredd i truppen i år. Det känns spännande, förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här nu.

Redan kommande natt väntar retur mot Flyers, men då får de nog vara beredda på en betydligt mer skärpt motståndare.

– Vi är generade över vår insats , säger coachen Alain Vigneault om nattens förlust.

Filip Forsberg har inlett säsongen med en rykande rivstart. Han gjorde mål i natt igen – för tredje matchen i rad – och är därmed delad etta i målligan (med nio andra i och för sig, men ändå…).

Även Viktor Arvidsson målade för Nashville hemma i Bridgestone Arena.

Men den här gången hjälpte det inte, efter dubbelvinst mot Columbus förlorade de med 4-2 mot Carolina.

– Det är en lustig sport det här. Man spelar okej och vinner, sedan spelar man riktigt bra och förlorar. Jag tycker vi förtjänade att vinna den här matchen, säger Forsberg.

Han och lagkamraterna får chansen att revanschera sig snabbt, för redan kommande natt möts lagen på nytt.

Islanders-målvakten Semyon Varlamov har öppnat säsongen starkt, milt uttryckt. Han höll nollan i premiären mot New York Rangers – och i natt gjorde han om det mot Boston hemma i Nassau Coliseum.

Det är första gången någonsin en målvakt i Long Island-klubben öppnat en säsong med två raka nollor.

– Det är första gången för mig personligen också. Jag har aldrig startat så här bra, det känns verkligen fint, säger ryssen till nhl.com efter 1-0-segern.

Alla på isen trodde att William Nylander skulle skjuta när han fem och en halv minut in i andra perioden i Torontos hemmamatch mot Winnipeg fick pucken i perfekt läge i vänstra tekningscirkeln. Men istället slog han en grandios passning till John Tavares, som bara hade att dunka in 1-0.

Mitch Marner fyllde på med ytterligare två mål och till slut vann Leafs med 3-1.


Missa inte 124 fullmatade sidor om världens bästa hockeyliga

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!