Mardrömsmålet

HOCKEY

Johansson efter självmålet: Känner mig som en syndabock

Foto: NEJ, NEJ, NEJ Brynäsbacken Daniel Johansson chockade hemmafansen genom att slå pucken i eget mål från Färjestads försvarszon.

GÄVLE

Brynäsbacken Daniel Johansson har för evigt skrivit in sig i historieböckerna genom att göra årets elitseriemål redan i januari – fast i egen kasse.

– Jag känner mig som en syndabock och är mycket ledsen för resten av laget, säger en bedrövad Daniel Johansson.

Det var när Färjestad drabbades av en avvaktande utvisning efter en tripping av Janne Niskala och Brynäs fick ett gyllene läge att kvittera till 2–2 som Daniel Johansson avgjorde för fel lag.

Robert Kristan lämnade målet för att bege sig till avbytarbåset för att få ut en extra spelare och Brynäs hade kontroll på pucken i anfallszon.

Matchavgörande

Daniel Johansson berättar själv om tabben:

– Jag skulle bara lugna ner allt genom att spela hem pucken så vi kunde få in en extraspelare och få ordning på ett powerplay, vi var ju på gång. Det är inte mycket att göra åt det nu, men jag är besviken och ledsen för laget, publiken och fansens skull, säger en dämpad Daniel Johansson som efter matchen lämnade omklädningsrummet och Läkerol Arena i rekordfart.

Vad tänkte du när du såg att pucken gick mot mål?

– Det var ingen rolig känsla, jag känner mig som en syndabock eftersom det var direkt matchavgörande också, säger Daniel Johansson som ändå är tacksam över att Brynäs ligger så bra till i elitserietabellen som de gör.

Efter en stund kunde han till och med skämta om händelsen.

– Vi måste vara en väldigt liten, men lycklig skara som lyckats med konststycket att slå pucken i eget mål vid avvaktande utvisning, säger han.

”Lustig situation”

Så istället för 2–2 och fortsatt serieledning blev det alltså 1–3 och ridå ner för Brynäs. Eftersom självmål inte noteras i statistiken så blev Färjestads Thomas Rhodin officiell målskytt för det klassiska målet trots att han aldrig rörde pucken enligt honom själv.

– Det var ett mycket viktigt mål för oss, men jag har ingen aning om varför just jag blev antecknad för det. Ett sådant här billigt mål har jag aldrig fått poäng för, säger den ofrivillige matchhjälten Thomas Rhodin.

Färjestads tränare Roger Melin var lika förundrad som alla andra över det snöpliga matchavgörandet.

– Jag har aldrig någonsin varit med om något liknande, det var en lustig situation som blev helt avgörande, säger Roger Melin.

Så gick självmålet till:

Se även:

Anders Sundin

ARTIKELN HANDLAR OM