Målskytt – för femte matchen i rad

HOCKEY

Alfredsson ledde Ottawa till femte raka segern

Foto: REUTERS
kalasmål Chris Kelly är nära att sluka Daniel Alfredsson efter svenskens 3–1-mål i numerärt underläge.

För femte matchen i rad blev Daniel Alfredsson målskytt. För fjärde matchen i rad ledde hans mål Ottawa Senators till seger. Hockeylivet leker just nu för den 34-årige göteborgaren och hans NHL-lag.

Daniel Alfredsson utsågs på måndagen till en av förra veckans tre bästa NHL-spelare. Men Ottawakaptenens maxade formkurva ser inte ut att dala för det. I natt stod Alfredsson återigen för en stark insats. Han gjorde ett mål och en assist när Washington Capitals hemmabesegrades med 5-2.

– Jag spelar mycket bättre just nu och det spelet förvandlas till mål, sade Alfredsson till Ottawa Sun inför matchen. Hela laget gick igenom en tuff sträcka tidigare och jag är glad att vi har kämpat oss tillbaka och satt oss i en god situation.

Spelade fram till 1–0

Med en snabb inbromsning lurade ”Alfie” upp Washingtons flåbuse Donald Brashear på läktaren innan han spelade fram den slovakiske backen Andrej Meszaros till Ottawas 1-0-mål.

Halvvägs in i den andra perioden satte Alfredsson själv 3-1 i numerärt underläge. En lustig sargstuds gjorde att svenskens enkelt kunde peta vad som visade sig bli det matchavgörande målet.

Det var fjärde matchen på rad som samme man sköt det vinnande målet för Senators.

”Mest tur”

– Det var mest tur, men visst är det kul att göra mål och kul att vi vinner, sade Alfredsson till Canadian Press efter matchen.

Tur eller inte. Ottawa har nu vunnit fem raka matcher. Under den perioden har lagets ende svensk stått för 14 poäng (5+9).

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL