NHL-spelare vill lämna Frölunda

HOCKEY

Krisen värre - Tomi Pettinen redo flytta: "Får jag inte spela så..."

Krisen förvärras i Frölunda.

Nu brottas klubben med interna problem då Tomi Pettinen vill lämna laget.

- Jag hade ett möte med lagledningen i går. Får jag inte spela inom de närmsta omgångarna måste jag lämna Frölunda, säger Tomi Pettinen, 29.

Foto: FÖR LITE SPELTID Han kom till Frölunda för att stabilisera försvarsspelet. Men den finländske backen, med NHL-rutin, har fått begränsad speltid. Nu är han redo att lämna Frölunda.

I maj skrev Frölunda ett tvåårsavtal med NHL-meriterade Tomi Pettinen. Han skulle bli en bjässe i försvaret som höll ordning framför Frölundas mål.

Så har det inte blivit.

Petad fem matcher

Tomi Pettinen är åttonde back i eftermiddag och det är femte matchen i rad som han inte kommer att få någon istid.

- Jag är tillräckligt bra för att spela. Kan inte förstå hur Frölunda bänkar en back och säger att det är i försvaret som vi har problem när vi inte gör några mål, säger Tomi Pettinen.

För Tomi är den här situationen helt ny.

Han har aldrig varit bänkad tidigare, förutom i NHL.

- Men där är det helt annorlunda och som nykomling i NHL får man räkna med att få lite istid eller ingen alls, säger Tomi Pettinen.

I går begärde Tomi Pettinen att få ett möte med Frölundas sportchef Christer Kellgren.

- Ja, jag ville veta hur det blir i framtiden. Jag måste få spela - annars går min karriär omkull. Men jag fick inga besked av Christer. Han kunde inte lova mig något, säger Pettinen.

"Det förvånar mig"

Nu har Pettinen ställt ett ultimatum.

Får han inte spela före landskampsuppehållet lämnar han Frölunda.

- Hade jag varit 18-19 år så hade jag accepterat att vara bänkad. Men inte nu. Det förvånar mig det som har hänt eftersom klubbledningen scoutat mig väl och att de sa åt mig att de skulle använda mig mycket på isen, säger Pettinen.

Givetvis har Pettinen blivit ett problem för Frölunda. Det är aldrig lätt att ha en rutinerad spelare på avbytarbänken. Det hade varit lättare om till exempelvis Jonas Ahnelöv varit utanför laget.

Nu måste Frölunda skapa ordning - både på isen och med Tomi Pettinen.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM