Boork spräcker succékedjan

HOCKEY

Bicek in mellan Månsson & Bäckström – sex spelare med artistkontrakt debuterar i kväll

GÄVLE

Brynäs succékedja Mathias Månsson-Nicklas Bäckström-Daniel Hermansson, som producerat 32 poäng på elva matcher, spräcks i kväll.

Tränaren Leif Boork flyttar på Hermansson – och kastar in nyförvärvet Jiri Bicek i superkedjan redan i kväll.

Totalt får vi se sex spelare med artistkontrakt debutera.

Foto: Poängkung i Leksand i fjol – i kväll debuterar Jiri Bicek i Brynäs.

Den målfarlige slovaken bildade en effektiv kedja med Bäckström och Månsson under försäsongen – innan han ”tvingades” hem (Bicek är ju artistkontraktspelare och får bara vistas i Sverige i sex månader) – och trion spelar tillsammans igen i kväll mot HV71.

Daniel Hermansson får flytta på sig till fjärdekedjan med Sebastian Karlsson och Johannes Salmonsson.

Bicek, 27, gjorde succé och blev en publikfavorit i Leksand förra säsongen, då han producerade 28 poäng (16+12). Nu finns han alltså hos ärkerivalen Brynäs.

– Vem vill inte spela med Nicklas Bäckström? Jag vill förstås spela tillsammans med Bäckström och Mathias Månsson som vi gjorde på försäsongen. Jag är ju van att spela med dem, säger Jiri Bicek.

Bisec kommer direkt från spel i slovakiska ligan med hemmaklubben Kosice, där han på tolv matcher gjort tre mål och fem assist.

Även HV 71 släpper fram en före detta NHL-spelare. Spelskicklige centern Jan Hrdina, 31, debuterar i kväll för sin nya klubb. Han går in mellan Mattias Remstam och Stefan Pettersson i andrakedjan.

– Jag hoppas att han ska betyda mycket, men jag hoppas också att alla andra blir ett strå vassare i och med hans intåg. De får inte tro att en ny kille utifrån ska fixa det här åt oss. Hrdina kommer att få briljera på sitt sätt så småningom, säger tränaren Pär Mårts till klubbens hemsida.

Luleå får också välkommen ”artistförstärkning” när Lubos Bartecko, 30, gör säsongsdebut i kväll.

Den 30-årige slovaken gjorde ju succé i Luleå i fjol och nu ska han vässa anfallsspelet ytterligare. Slovaken går in i en kedja tillsammans med landsmannen Tomas Surovy och finske centern Jesse Niinimäki.

Totalt får elitserien i kväll se sex ”artistkontraktsspelare” debutera.

Jiri Bicek och Rodrigo Lavins i Brynäs, Jan Hrdina i HV 71, Lubos Bartecko i Luleå, Robert Kantor i Färjestad och Lubomir Sekeras i Malmö.

Anders Sundin ([email protected]),PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM