Vad händer i Stockholm?

HOCKEY

Hammarby mot konkurs – och publiken sviker storspelande Djurgården

Vad händer med hockeyn i Stockholm?

Tidigare i dag fick vi beskedet att Hammarby Hockey begärts i konkurs, vilket är mycket tråkigt att höra.

Detsamma hände ju med AIK för ett antal år sedan.

Det finns många personer i Bajen som lagt ner sin själ i föreningen och dom mår säkert väldigt dåligt nu. Skänk dom gärna en tanke i dag.

Jag såg Djurgården ta emot Frölunda på Johanneshov och att inte fler personer tar sig till Hovet är sorgligt – Dif förtjänar ett fullsatt Hovet som dom spelar nu!

Dif klädde totalt av Frölunda i kvällens match och såg väldigt kompakta ut och det kunde ha blivit större siffror om inte Joel Gistedt spelat så pass bra som han gjorde i dom två sista perioderna.

Med mycket mindre medel än andra lag i Sverige jobbar Dif på med sin idé – och jag tycker dom gör det mycket bra.

Tycker inte det såg ut som det var någon backbrist i Dif. Men jag förstår Djurgården att dom inte vill chansa och hamna i bakvatten i tabellen. Med dom backförstärkningar som kommer kan dom verkligen vara med att slåss om en slutspelsplats i år.

Svensk hockey behöver verkligen att AIK går upp i elitserien så det blir lite drag i storstan igen.

Det gäller att få en bra början på serien så man får jobba i lugn och ro så inte fans och media börjar häxjakten på ledare och spelare.

Två divisioner

Man brukar kunna få en ganska bra fingervisning hur tabellen kommer att se ut efter tio omgångar då dom lag som fått en tuff öppning oftast har svårt att ändra den trenden.

Läste i media på väg till matchen att Dif kommer att ta in Ossi Väänänen innan för att inte komma i bakvatten i tabelle. Ett väldigt klokt beslut.

Jag är ganska säker på att serien kommer att dela upp sig i två divisioner i år, där fem lag kommer att få kämpa om att inte hamna i kvalserien samt att dom sju första lagen kommer att vara klara för slutspel när det återstår ganska många omgångar.

Jag tycker inte Frölunda kommit upp i sin nivå än om man ser till deras trupp, inte alls samma tryck i spelet som man är van att se. På Hovet såg man riktigt uddlöst ut. Känns som det måste vara omöjligt att misslyckas med den truppen Pelle Bäckman har.

Elitserielunken har börjat och det är då man ser vilka som har rutin och vinner dom jämna matcherna.

Håller med Niklas Wikegårds krönika i förra veckan, då han skrev om att klubbarna måste få tillbaka makten från fansen.

Har själv varit med om att en ordförande i en elitklubb fått total panik så fort han fått kritik av ett fans och ändrat nästan allt som klubben kommit överens om.

Anders ”Masken” Carlsson