Jonasén ende målskytt i Gävle

HOCKEY

Modos rookie övertygar mer och mer

Svenska mästarlaget Modo bröt svackan med två raka förluster i ishockeyns elitserie.

Nyförvärvet Marcus Jonasén avgjorde bortamatchen mot Brynäs.

– Det gläder ett tränarhjärta när det går bra för en sådan kille, sade Modos coach Harald Lückner efter 1–0 i Läkerol Arena

Marcus Jonasén kom till Modo inför den här säsongen från Almtuna. Han visade redan i premiären mot Djurgården att han blir en tillgång – inte minst som målskytt. Då blev det två mål i 5–4-segern.

På måndagen slog han till igen.

Jonasén satte segerpucken redan i första perioden.

Modo fick ett bra kontringsläge i slutet av första perioden och Niklas Sundström kunde hitta fram till sin högerfattade kedjekamrat som fick öppet mål vid Marks Korhonens högra stolpe.

Marcus Jonasén bildade förstakedja med just Sundström och Per-Åge Skröder, var mycket bra i spelet och utsågs till matchens lirare i Modo.

– Vi fick bättre flyt när Skröder var tillbaka. Jag satte Jonasén med dem för att han är den som mest liknar Brendan Morrison, sade Harald Lückner.

Han var glad att det var just Jonasén som fick avgöra.

– Han har tränat hårt och fokuserar alltid för att göra bra ifrån sig. Visst, han har mycket kvar att lära men det är kul när det går bra för en sådan kille, sade Modotränaren.

Krizan höll nollan

En annan som utmärkte sig var kritiserade målvakten Karol Krizan. Även om Brynäs inte riktigt kom till i offensiva zonen var Krizans spel förtroendegivande och stabilt.

– Krizan har väl inte släppt in en puck på träning mellan den här och senaste matchen så att han var laddad visste jag, sade Lückner som inte tvekat på sin målvakt.

Brynäs hade spelövertaget i första perioden, som var hemmalagets klart bästa. När målen inte kom blev det i stället Modo som tog ledningen.

I andra och tredje perioden var sedan Modo det bättre laget. Gästerna höll spelet tillknäppt och gjorde en utmärkt bortamatch.

Niklas Sundström var kanske den som symboliserade Modos segervapen bäst.

– Han gör väl det mesta rätt på isen, sade Harald Lückner.

Sundström spelade enkelt, tog inga risker – och låg dessutom bakom målet.

Fyra femmor igång

Brynäs höll igång alla fyra femmorna i den här matchen – och hade samtliga stjärnorna på isen.

Trots det blev det, precis som senast i Södertälje då flera av stjärnorna vilade, förlust med uddamålet.

– Jag är inte förvånad över matchens utveckling. Vi får vänja oss vid att lagen vi möter på hemmaplan spelar lite annorlunda den här säsongen, sade Leif Boork och avslutade med att berömma Modos kontringsskicklighet.

ARTIKELN HANDLAR OM