SHL Svenska hockeyligan

"Chansen finns att de är mätta"

Av: 

Sportbladet.se

HOCKEY

Elitserietränarna tycker till om Modo

Nu fortsätter Sportbladets granskning av elitserielagen inför seriestarten.

I dag får tränarstaben tycka till om Modo.

Leif Boork, Brynäs

– Modo är ju svenska mästare och jag håller laget som favorit även den här säsongen. Jag tror absolut inte att spelarna är mätta, utan alla vill vinna en gång till. Modos stomme är urstark och spelare som Timander och Sundström är två av elitseriens absolut bästa spelare. Sedan är målvakten Karol Krizan fantastisk. Han avgör matcher helt på egen hand.

Hans Särkijärvi, Djurgården

– Regerande svenska mästare och det säger ju en del om laget. Tror att Modo kommer att bli minst lika bra den här säsongen. Deras nyförvärv håller riktigt bra klass. Dessutom har Magnus Wernblom kommit tillbaka. Mr Modo. Han gjorde en grym fjolårssäsong och jag är övertygad om att han kommer att tillföra Modo en extra dimension i spelet.

Per Bäckman, Frölunda

– Laget tog SM-guld förra säsongen och jag tror inte Modo är sämre den här säsongen. Det som kan tala emot laget är att det är svårt att vinna två år i rad, men å andra sidan har spelarna fått smak på det hela. Backsidan är kanske starkast i hela elitserien och dessutom har Modo Karol Krizan där bak. Han är en riktigt bra målvakt.

Tommy Samuelsson, Färjestad

– Mästarna ska försvara titeln och har värvat namnkunniga spelare. Wernblom, Hållberg och Fredrik Warg är inga dåliga pjäser. Att Modo skulle vara mätta efter fjolåret tror jag inte ett dugg på. Känner jag Wernblom rätt vill han väldigt gärna vara med och vinna ett SM-guld. Han är väldigt drivande i sitt ledarskap och kommer att tillföra mycket energi.

Kent Johansson, HV71

– Får gälla som guldfavorit med det lag de har. Modo har absolut kvaliteterna för att gå hela vägen igen, vi andra får hoppas att de är lite mätta efter SM-guldet i våras. Samtidigt är deras nyckelspelare helt rätt karaktärer, som säkert vill visa att de kan vinna SM-guld två år i rad.

Jan Karlsson, Linköping

– Kommer att ligga i toppen, definitivt. Jag såg dem spela mot HV 71, och de ser starka ut i år igen. Har ju NHL- och landslagsrutin i mängd. Ja, de har tappat Tobias Enström, men när man tittade på finalerna så var det Timander som var kung. Dessutom har de ju plockat in den där 90-backen, Victor Hedman, det är ett jäkla framtidslöfte.

Roger Rönnberg, Luleå

– Modo har fått betalt fullt ut för sin tidigare junior- och ungdomssatsning. Nu får de hem killar som bara vill spela i Modo och som har ett stort hjärta för klubben. De har en kärna med egenproducerade storspelare, något alla andra klubbar är avundsjuka på. Modo har alla ingredienser för att bli ett topplag i år igen.

Magnus Arvedson, Mora

– Spelar ett enkelt och rakt spel. Det är bara för oss andra att se och lära. Klarar de att hålla sina nyckel­spelare skadefria kommer det här laget att vara med i toppen i många år framöver. Modo har fått smak på att vinna, har god ekonomi och en ny arena.

Per-Erik Johnsson, Skellefteå

– Har kvar stabiliteten i de äldre killar som fanns redan i fjol, har fyllt på med hungriga killar. Men det är klart, går det sådär i början finns ju alltid chansen att de blir lite mätta, pojkarna har ju strävat efter det där SM-guldet tillsammans och de fick det ju i fjol.

Leif Strömberg, Södertälje

– Mästarna, ett lag som bara kan ha final i siktet, de är ju kompletta. Men det är klart man kan störa dem, det kan man ju med alla lag. Jag tror inte att risken för att de ska känna sig mätta efter SM-guldet, de har så pass mycket klasspelare, de håller säkert igång varandra.

Charles Berglund, Timrå

– Modo har en väldigt bra spelartrupp, ungefär som i fjol. Dessutom kommer spelarna till start med ett enormt självförtroende efter förra säsongens SM-guld. Försvarssidan ser stark ut och längst bak finns ju Karol Krizan. Frågan är dock hur det är med hälsan hos de etablerade spelarna? Sundström, Salomonsson och Timander har alla dragits med skador under försäsongen.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan